6 Ocak 2009 Salı

S04B10 - REVELATIONS

orijinal yayınlanma tarihi: [13/6/2008]
roslin ile duygusal kavuşmalarından sonra william adama da ana gemiye gelmiştir. d'anna roslin'e filoda son beşlinin dört tane üyesinin olduğunu söyler ve beşinci hakkında bilgi vermez. roslin, dünyayı bulmak için beşliye ihtiyaçları olduğunu söyler. leoben insan-cylon iş birliğini savunurken, d'anna new caprica'da yaşananlardan ötürü bunu imkansız bulmaktadır.

d'anna dörtlü ana gemiye gelene kadar kendi gemisindeki tüm koloni üyelerini rehin tutacağını söyler. adama'dan kendisini galacticaya götürmesini ister. adama buna tepki gösterse de roslin onu yatıştırır ve d'anna ile gitmesini ister. adama, dünyayı cylonlara kaptırmamak için dörtlünün cylonların eline geçmesine izin vermemelidir. eğer bunu başaramazsa hasarlı cylon ana gemisini tüm mürettebatıyla yok etme emri verir.

galactica'ya inen d'anna'yı tyrol, anders ve tigh korku dolu gözlerle izlemektedir. d'anna kimliklerini açıklamaz ve dörtlünün kendi istekleriyle ana gemiye katılmasını ister. d'anna tam gidecekken tory başkana ilaç götürme bahanesiyle peşinden gelir ve cylonlara ilk katılan son beşli üyesi olur.

lee adama, laura roslin'in dörtlüyü ellerinden kaçırırlarsa verdiği emri onaylar. tory, ana gemiye girip roslin'e ilacını getirir ve kimliğini açıklar. tory artık ondan emir almadığını söylese de roslin gene d'anna'ya rehineleri bırakması için ricada bulunmasını ister.

d'anna daha agresif bir tavra bürünür ve dörtlünün diğer üyelerinin ona verilmediği her on beş dakikada bir, rehinelerden birini idam ettireceğini söyler. lee, d'anna ile uzlaşamaz ve ana gemiye yapılacak bir kurtarma operasyonuna onay verir.

bu sırada dörtlü tuhaf müziği gene duyarlar ve galactica'da bulunan üçlü bunun kaynağının starbuck'ın viper'ı olduğunu keşfederler; onlara göre viper'da bir şeyler değişmiştir.


saul tigh, işlerin çığrından çıkmasından ötürü adama'ya cylon olduğunu itiraf eder. adama bunu kabul etmek istemez, ancak tigh diretir ve ana gemideki insanları kurtarmak için kendisini yem olarak kullanmasını ister.


william adama kardeşi gibi gördüğü adamın cylon çıkmasıyla sinir krizi geçirir, lee onu sakinleştirmeye çalışsa da adama fenalaşmıştır. hava kilidinde lee, tigh'ı sorgular, diğer iki cylonun adını öğrenmek ister ve sonrasında d'anna'ya eğer rehineleri bırakmazsa tigh'ı hava kilidinden atacağına dair rest çeker.


tyrol ve anders starbuck'a viper'da bir şeyin değiştiğini söylerler. bu sırada tyrol ve anders da tutuklanarak hava kilidine götürülür.

lee, üç cylonu da eline geçirdiğini d'anna'ya söyleyince; d'anna nükleer silahların insanların filosuna yöneltilmesini emreder. baltar arabuluculuk yapmak amacıyla d'anna ile konuşmaya başlar. kaba gücün hiç bir yerde işe yaramadığını, gene yaramayacağını söyler.


starbuck viper'ını kurcalayınca daha önce hiç görmediği tuhaf bir sinyal bulur. lee adama, tigh haricindeki cylonları hava kilidinden çıkarır ve onu dışarı atmaya hazırlanır. tam düğmeye basacakken starbuck koşarak gelir ve cylonların onlara dünyayı verdiğini söyler.

insanlar ve cylonlar dünyanın konumunu belirten sinyal hakkında görüşürler. sonunda iki taraf da uzlaşma sağlar ve dünyaya birlikte gitme kararı alırlar. bu sırada william adama toparlamıştır, roslin de filoya döner ve lee'yi tebrik eder.

filo verilen koordinatlara sıçrar, gaeta'nın hesaplamalarından sonra gerçekten dünyaya geldikleri kesinleşir. adama bir konuşma yapar, tüm filoda büyük bir sevinç ve rahatlama hakimdir.

insan ve cylon ekipleri yere inerler. william adama kararmış, ölü toprağı avuçlar. toprakta radyasyon vardır. d'anna şok ve korku dolu gözlerle etrafa bakmaktadır. starbuck ağlamaklıyken dünyaya inan diğer herkeste de büyük bir düşkırıklığı hakimdir. dünya denen "yuva" nükleer silahlarla yok edilmiş ölü bir gezegenden başka bir şey değildir.

Hiç yorum yok: