9 Eylül 2008 Salı

gaius baltar

kaypak ibişin tekidir. acımasız canavar kötü tripleriyle gezmez ama battlestar galactica'da insan ırkının çoğunun yokoluşunun sebebi bu adamdır.

savunma bakanlığının kodlarını caprica six'e verir, bunu sadece amsalak olmasıyla sınırlamamak lazım. ayrıca number six kimliğini açıkladıktan sonra da bir tepki vermez bombalanmadan onun sayesinde kurtulur, sharon valerii'nin cylon olduğunu çakar ama tepki gene vermez. battlestar pegasus'tan gelen kanlı canlı number six'i görür nutku tutulur, kaçmasını sağlar, gider bir ona nükleer başlık hediye eder güvenin sembolü olarak. (bir demet gülle ispat edemiyor musun ona duyduğun güveni şerefsiz) hediyesiyle de number six gider cloud nine'ı havaya uçurur gene bir sürü insanın ölümüne sebep olur kılkuyruk gaius.
new caprica'da iki yüz kişinin idamını onaylamadan önce iki dakika direnmesi de adamı gözümde hiç yüceltmemektedir. aşırı derecede ölüm korkusu olduğundan paşa paşa imzayı basar zaten. sonra new caprica'dan kaçış sırasında cylon kafilesinin kuyruğuna takılır, gene ölümle tehdit edildiğinden dünya'nın yeri hakkında bulduğu tüm bilgileri verir hayatı karşılığı ve bir kere daha insan ırkının kalan son parçasını da tehlikeye sokar.

özetle gaius baltar'ın kimseye eyvallahı yoktur, kıçını kurtarması için her yol mübahtır. sırf ölümden kurtulmak için en büyük isteği son beş cylondan biri olmaktır ki çok büyük ihtimalle bu olmayacak ve bu da elinde patlayacaktır. yaptığı bir kaç iyi şey olsa da artılar eksileri silemeyecek kadar az. ama buna rağmen tekrar yakalanıp yargılandığında idamı tüm bahis kalemlerinde banko çekmesine rağmen avukatı lee adama'nın süper tiradı ve william adama'nın "lawfulluğu" tuttuğundan serbest kalmıştır.

şimdi ise muz tarikatı başı olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. son sezonun son bölümünde kendisinden hasta çocuğunu kutsamasını isteyen mal bir karakter gördük, bu kadar yediği boktan sonra kurtarıcı diye çıksa da kendisi benim için ancak demet akalın şarkısı olur. ibiş işte.

sonra gidip gizemli bir şekilde bir çocuğu iyileştirip şifacılığa soyunmuştur. "tek tanrı" diyerek ortada geziyor. ayrıca bir cylon yeteneği olan projeksiyona sahip. sonuncu cylon olma adayları arasında ama ben ihtimal vermiyorum.

james callis tarafından mükemmel bir şekilde canlandırılmaktadır ayrıca.

Hiç yorum yok: