30 Eylül 2008 Salı

cylon resurrection hub - diriliş merkezi

diriliş merkezi cylonlar için hayati önem taşıyan bir merkezdir. tüm cylon yapılarının diriliş gemilerinde (resurrection ship) bir başka bedene naklinin koordinasyonu bu merkezden yapılıyordu. ölen cylonların bir başka bedene nakli diriliş merkezinde de yapılabilir ve her türlü modelin çok sayıda kopyası da burada bulunur. ayrıca kutulanan cylon modelleri de burada muhafaza edilir.

güvenlik amacıyla düzenli aralıklarla sıçramalar yapan bu merkez, koordinatlarını hybridler aracılığıyla ana gemilere iletir. son beşlinin dönüşüyle başlayan cylon iç savaşında, bir number six kopyası olan natalie önderlğindeki grup diriliş merkezindeki d'anna'yı uyandırarak son beşlinin kimliğini öğrenmek istiyordu. bu reddedilince isyan eden ekip, amaçlarına ulaşmak için insanlarla iş birliği yaptı. bu ekip, hayatın anlamını keşfetmek için ölümsüzlüklerini kaybetmeleri gerektiğini savunduğundan insanlara verdikleri güvence de diriliş merkezinin koordinatlarını vermekti. nitekim insanların ve cylon isyancıların ortak çabalarıyla diriliş merkezine saldırı başladı. viperlar öncellikle merkezin ftl sürücülerini vurarak kaçmasını engelledi.

burada tutulan d'anna uyandırıldı ve merkez yok edilmeden karl agathon ve bir number eight kopyası tarafından kaçırıldı. bu işlem gerçekleştikten sonra, cylon ağır akıncıları (heavy raider), isyancı cylon ana gemisi (basestar) ve viperların nükleer füze atışlarıyla diriliş merkezi yok edildi.

bu olay itibariyle artık tüm cylon modelleri başka bir bedene nakil özelliği kaybetti. artık tıpkı insanlar gibi cylon modelleri de ölümlü.


Hiç yorum yok: