28 Eylül 2008 Pazar

number four

insan görünümlü cylon modelleri içinde en etliye sütlüye karışmayan, her daim sakin bir şekilde gördüğümüz; tahminimce on iki arketipin içinde bir tane de siyahi modelin olması düşüncesiyle üretilmiş bir cylon modeli, number four. tıbbi konularda uzman ve bu modeli hiçbir zaman filonun herhangi bir yerinde insan kimliğiyle görmedik.

laura roslin'in kendisine verdiği apollo'nun okunu getirme görevi için cylon işgali altındaki caprica'ya gelen kara thrace, burada direnişçilerle karşılaşmış ve bir cylon saldırısı sırasında da vurulmuştu. gözlerini açtığında kendini bir hastanede bulan thrace burada kendini "simon" diye tanıtan doktor önlüğü giymiş bir number four kopyasıyla karşılaşmıştı. elbette bu kopya gerçek kimliğini gizlemişti.

esasen thrace'i iyileştirme kısvesinin altında simon isimli bu kopyanın amacı çiftlik -the farm- adı verilen bu yerdeki insan-cylon melezi üretme çabalarını thrace'in yumurtasını alarak bir adım daha ileriye götürmekti. bu esnada el kemiklerinin hepsinini kırılmış olmasını bahane ederek thrace'in çocukluğuna dair nokta vuruşları da yapmayı denedi. hastanenin sessizliğinden şüphelenen thrace'in kuşkuları simon'ın daha önce ona hiç söylemediği çağrı kodu starbuck ile seslenmesiyle doğrulandı. thrace ile ilgili yapay döllenme işlemi başarısız olunca bir number six kopyasının emriyle simon, yumurtalıklarını çıkartmak üzere thrace'i uyuttu, ancak zaten hazırlıklı olan thrace, uyuşturucu ilacı almayıp baygın taklidi yaptı. kaçışı sırasında thrace, simon'ı öldürdü. o sırada orada bulunan başka bir number four kopyası da direnişçiler tarafından etkisiz hale getirildi.

on üçüncü kabilenin geride bıraktığı bir cisim yüzünden salgın hastalık bulaşan cylon ana gemisinde bulunan bir kopya, onlara bulaşan bu hastalığın tedavisinin imkansız olduğunu ve diğer cylonların onları kaderine terk ettiğini açıklamıştı. sonrasında bu kopya karl agathon tarafından öldürüldü ve yakında diriliş gemisi olmadığından, ölümü kalıcı oldu.

son olarak number four modelleri son beşlinin uyanışı sonrası ortaya çıkan anlaşmazlıkta number one cavil'in liderliğindeki gruba destek vermiş; onların savunduğu fikirler oy çoğunluğu ile kabul edilmesine karşın, özgür iradeyi ve d'anna'nın uyandırılmasını savunan natalie, cylon centurionları örgütledi ve aralarında number one, number five ve number four kopyalarının bulunduğu karşı grubu öldürttü. sonrasında merkez -the hub- yok edildiği için simon ve kalan diğer number four kopyaları da ölümlü hale geldi.

number four modelini rick worthy canlandırıyor.

Hiç yorum yok: