8 Eylül 2008 Pazartesi

teoriler: bölüm dört - son cylon ve melezler

haliyle dizinin en popüler ve merak edilen konusu şu gizemli son cylon’un kim olduğu. ortaya atılan bir sürü teori var ama önce olasılıkları sayalım.

son beşliyi gören d’anna’ya göre eğer yalan söylemiyorsa son cylon galactica’nın içinde değil, bu durumda son cylon için olası adaylar:
laura roslin, gaius baltar, karl agathon, romo lampkin, tom zarek hatta joseph adama. (kendisi william adama’nın babası; bir yandan çok mantıklı geliyor bir yandan dizinin yaratacağı etki açısından dört sezondur çok az bahsedilmiş bir karakteri seçmeleri mantıklı gelmiyor.)

d’anna yalan söylüyorsa zaten iş çığrından çıkıyor o zaman bu listeye william adama olsun, felix gaeta, kara thrace gibi bir sürü isim dahil oluyor.


açıkçası kara thrace namı diğer starbuck’ın ölüp yeniden gelmesine karşın son cylon olmadığını düşünüyorum ama bence starbuck bir melez. babası da zaten hiç bir zaman belli olmadı. insan cylon kırmalarının da özel yetenekleri olduğunu (hera’nın vizyonları) gördük. starbuck’ın babası aslında cavil, aaron doral ve saul tigh’dan biri olabilir. hatta her türlü manyaklığı bekleyeceğim leoben’in de olması mümkün. bir teori de gizemli sonuncu kişinin kim olduğunu bilmediğimiz yeni bir karakter olan starbuck’ın babası olduğunu iddia edenler var, ihtimal veremiyorum pek.

laura roslin de bir melez olabilir, yetenekleri yüzünden, aynı şekilde gaius baltar da. ancak nerdeyse tüm modeller ortaya döküldü ve böyle bir şey ortaya çıkmadı henüz. herkesin babası-anası bir cylon olması da pek ihtimal dahilinde değil. ya da bu ikiliden birinin sonuncu cylon çıkması da var ki gaius baltar’ın aşırı isteğinden ötürü cylon olacağına asla inanmıyorum. öte yandan hayali number sixi ona gaipten denebilecek bir sürü bilgiyi vermişti. ayrıca cinci hoca olmasına karşın şaka maka bir çocuğu iyileştirdi. bunlar kafa karıştıran kısımlar.

ayrıca bir diğer düşünce de starbuck’ın ölürken gördüğü vizyon olsun, roslin’e gene sagittaron’lu ilahiyatçı kadın olarak, baltar’a her daim six olarak görünen şeyin, sonuncu kişinin değişik surette görüntüleri olabilir. ya da hazırlanmış bir program da olabilir.

ama ünlü isimlerden son cylon olmaya en uygun kişinin laura roslin olduğunu düşünüyorum, zira yediliyle aynı görüntüleri görebilmesi (kobol’daki opera binası vizyonları), üçüncü sezonun son bölümünde gemi ionian nebula’da bir anlığına kapanırken öncesinde bunu hissedip fenalaşması gibi detaylar onu sağlam bir aday yapıyor.

Hiç yorum yok: