30 Eylül 2008 Salı

cylon raider - akıncı

cylon hava gücünün ana saldırı ünitelerindendir. cylon ana gemilerinin içinden çıkan bu gemiler, istilalar sırasında hava saldırısında kullanıldığı gibi viper ve raptorların da azılı düşmanıdır.

birinci cylon savaşında görülen eski model akıncılar, üç centurionun kullanabildiği gemilerdi. ancak ikinci cylon savaşında görüyoruz ki yeni modelin kendisi organik bir gemi ve başka bir pilota ihtiyaç duymuyor. modeli ne olursa olsun akıncıların sıçrama yapmayı sağlayan ftl sürücüleri bulunuyor.

ordu jargonunda "serçe" (sparrow) olarak geçen akıncılar, ikinci cylon savaşında etkin bir role sahipti. cylon virüsü ile etkisiz hale getirilen koloni gemilerinin yok edilmesine katkıda bulunmuşlardı. varlıkları hakkındaki en büyük bilgileri, düştüğü gezegende bulduğu hasarlı bir cylon akıncısına binerek galactica'ya dönen kara thrace vermişti. tıpkı diğer cylon gemileri gibi raider organik bir yapı. yapay zekası da mevcut ama kesinlikle insan görünümlü bir cylon kadar değil. cylon hiyerarşisinde en üst konumda bulunan yedi modelin ordusunun itaatkar savaşçıları diyebiliriz bu gemilere.

ancak bu düşünce bir cylon akıncısının son beşlinin uyanışını fark etmesiyle son buldu. bu olay gerçekleştiği sırada ion nebulasında insanları kıstırmış olan cylon ordusu, son beşliye zarar verme korkusuyla derhal geri çekildi ve itaatkar köle rolündeki cylon robotik üniteleri bir anda özgür irade kazandı. yedilinin bu modeller hakkında çatışmaya düşmesi de cylon iş savaşını başlatarak, her şeyin kesin olarak değişmesine sebep oldu.

akıncıların insanlara karşı en büyük avantajlarından biri de yok edildiği zaman tıpkı insan görünümlü bir cylon gibi tüm bilgilerinin ve deneyimlerinin başka bir akıncıya nakledilmesi. böylece insanların aksine cylonların tekrar savaş pilotu yetiştirme problemi ortadan kalkıyordu. tabii diriliş merkezi (resurrection hub) yok edildiğinden beri artık diğer cylon modelleri gibi akıncılar da ölümlü.

Hiç yorum yok: