29 Eylül 2008 Pazartesi

blackbird

ilk ve tek örneği galen tyrol tarafından tasarlanmış ve tüm galactica hangar ekibinin katkısıyla oluşturulmuş özel bir gemidir. blackbird, tıpkı bir viper gibi fırlatma rampasından uzaya açılır ve ancak bir viper'dan farklı olarak sıçrama yapmasını sağlayan ftl sürücüsü vardır. savaş kabiliyetinden çok hıza odaklanmış bu geminin en büyük özelliği dış kaplamasında bulunan karbon bileşiği nedeniyle herhangi bir radara yakalanmamasıydı. tyrol'e bu fikri karl agathon vermişti.

tyrol'ün gemiyi inşa ettiği dönemde, çevresinden aldığı eleştiriler pek iyi değildi. aletin uçacağına dair kimsenin pek inancı yoktu, ancak blackbird herkesi haksız çıkardı. geminin yapımına katkıda bulunan bir sürü isim mevcut. anastasia dualla geminin iletişim sistemini geliştirdi, bu fikri önce mantıksız bulan saul tigh, daha sonradan motor modeli önerdi, güvertede çalışan cally tyrol, diana seelix, anthony figurski gibi isimler de inşasında çalıştı. başkana ithafen "laura" adı verilen gemi bir törenle laura roslin'e sunuldu. geminin test pilotluğunu gözüpek starbuck yapmıştı.

geminin kısa ama parlak kariyeri cylon diriliş gemisinin yok edilmesinde büyük başarıyla kullanılmasıyla son buldu, bu görevde gemide lee adama bulunuyordu.

Hiç yorum yok: