8 Eylül 2008 Pazartesi

teoriler: bölüm 2 - kobol ve tanrılar

isyancıların aradığı dünya benzeri yuvanın ne olduğunu tahmin etmek zor değil: kobol. beş ya da on iki cylon bunu yaptı demiştim zira, son beşli dünyadaki ayaklanmanın lideri olup sonrasında kobol’da yedi modeli üretmiş olabilir. ya da bu on iki model dünya’da üretilmiştir, o da mümkün. ilk beş model normal insan ile cylon arasında köprü gibi. üreyebiliyorlar, yaşlanabiliyor ve düşünce olarak da zaten yedi modelden epey farklılar. ancak yedili ise yaşlanmıyor, göreceli olarak daha kusursuz. insanlar ilk beşliyi ürettikten sonra daha üstün modeller yaratmak istemiş olabilir, ya da bunu kobol’da beşli de planlamış olabilir. burası hakkında kesin bir fikrim yok.bu tahminleri uydurarak mı yapıyorum, elbette hayır. önemli bir alıntıyı hatırlayalım: “insanlar kobol’da on iki tanrıyla uyum içinde yaşıyordu ve bir gün onlara isyan edip kendi kaderlerini aramak üzere yola çıktılar.” şu cylonların, dizinin başındaki yaratıldılar, geliştiler ve isyan ettiler kısmına ne kadar benziyor değil mi?özetle, kanımca “biz insanız, biz onları yarattık kafamıza sıçtılar” diyen çok sevgili insan ırkının aslında on iki tanrısının on iki cylon modeli olduğunu düşünüyorum. insan ırkının da aslında bu on iki model tarafından üretilmiş bir “robot” ırkı olması, gördükleri vizyon ve ortak rüyaların da ortak çalışan programlar olması muhtemel.

ayrıca tanrılar ölümsüzdür, (yeni bedene yüklenme) bir çok ayrı yerde aynı anda bulunabilir (klonlar) ve asla yaşlanmazlar. (son yedi model) cylonlar tüm tanrısal nitelikleri taşıyorlar. daha kusurlu ve kullan at bir ırk yaratıp ondan sonra da onlarla kaynaşarak yeni bir nesil üretiyorlar.

insanların tanrılarının adlarına bakarsak aurora, ares, athena gibi isimleri görüyoruz. number eight’in çağrı kodunun athena, kızının da adının hera olması pek manidar.

Hiç yorum yok: