29 Eylül 2008 Pazartesi

viper

viper, koloni filosunun temel saldırı gemisidir. birinci cylon savaşından beri kullanılan modelinin adı mark II, daha sonra geliştirmiş modelin adı da mark VII'dir.

ani ve hızlı manevralar yapmak için ideal bir yapısı olan viper iyi bir pilotun elinde cylon gemilerine karşı ölümcül bir silah olabilir. içinde bulunduğu savaş yıldızında bulunan bir fırlatma rampasından uzaya çıkan geminin ışık hızında sıçramaları sağlayan ftl sürücüsü yoktur. yüksek miktarda tylium tüketen bu gemilerin, tehlike anı için özel bir fırlatma mekanizması bulunur. bir viper uçurabilmek için kişinin rütbesinin subay olması gerekir.

mark VII, teknolojik anlamda mark II'den daha gelişmiş olmasına karşın on iki koloniye saldırılar başladığında cylonların teknolojik birimleri felce uğratmasıyla etkisiz hale gelmiştir. seyir programına virüs sızdıran cylonlar, mark VIIler dışında teknolojik anlamda en gelişmiş savaş yıldızlarını (battlestar) bile işlevsiz kılmışlardı.

viper pilotu olmak özel yetenek gerektirir ve haliyle çok risklidir. en ünlü ve yetenekli viper pilotlarına örnek vermek gerekirse kara "starbuck" thrace ve william "husker" adama, en iyi örnekler. ayrıca starbuck'ın kendini bırakmasıyla birlikte parçalanan ancak kendisinin geri gelişiyle karşımıza çıkan yepyeni viper'ının yol bilgisayarında; dizinin şimdilik son bölümünde gizemli bir şekilde dünyanın yolu yüklenmişti. ayrıca son beşli tuhaf bir müzik duyup aktive olduklarında, starbuck'ın gizemli viper'ı da filonun yanındaydı. o yüzden bu gemide cylon vericisi (ya da daha kadim bir uygarlığa da ait olabilir) olması mümkün.

Hiç yorum yok: