29 Eylül 2008 Pazartesi

cally tyrol

tam adıyla callandra henderson tyrol, battlestar galactica hangarında çalışan genç mekanikerlerden biriydi ve chief lakabıyla bilinen galen tyrol'ün altında çalışıyordu. ayrıca bilinen ikinci insan-cylon melezini nicholas tyrol'ün de annesiydi.

patronuna her daim platonik bir aşk besleyen cally, istemeyerek de olsa onun sharon valerii ile ilişkisini kabullenmişti. ancak valerii'nin william adama'yı vurması ve cylon olduğu ortaya çıkmasıyla, bastırılmış duyguları ortaya çıkan cally, valerii'yi vurarak öldürdü. sonrasında otuz gün hücre cezası aldı, ancak hapisten çıktığında arkadaşları tarafından bir kahraman olarak karşılandı.

galen tyrol cylon olmaktan korktuğu için gördüğü sürekli kabuslar sonrasında bir gün kendini kaybetti ve kendisini uyandırmaya çalışan cally'i feci şekilde dövdü. sonrasında bu davranışından büyük pişmanlık duyan tyrol'ü new caprica'da cally ile evlenmiş buluyoruz.

cally, new caprica'da sendika liderinin karısı ve ilk çocuklarına hamileydi. ilerleyen zamanda doğum yaptı ve nicholas adını verdiği bir oğlu oldu. cylonların verdiği idam listesinde adı geçiyordu ancak son anda diğer mahkumlarla birlikte kurtarıldı.

galactica'ya geri dönüş sonrası filonun alt sınıf ve burjuva olarak ikiye bölünme sancısı başlamıştı. tylium rafinerisindeki işçiler kötü koşullar yüzünden şikayetçiydi. cally, eşini bu konuda bir şeyler yapması için cesaretlendirmişti. nitekim tyrol, işçilerin desteğiyle grev ilan etti. william adama'nın cally öldürme tehditi sonrası grev kalksa da bu olay sonrası işçi sendikasının tekrar kurulup başına tyrol'ün getirilmesine ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine karar verildi.

yoğun iş tempoları, zor yaşamları ve buna eklenen küçük bir bebeğin bakımı evliliklerini giderek zorlaştırıyordu. cally ile eşi giderek daha fazla kavga ediyordu. bir süre sonra antidepresanlar almaya başladı ama o sırada galen tyrol son beşli üyesi bir cylon olduğunu keşfetmiş ve bunun bunalımı içindeydi. eşinin kendisinden giderek uzaklaşmasının sebebini araştırmaya karar veren cally önce tory foster ile eşinin yakınlaştığını gördü ve ihanete uğradığı sandı. ancak sonunda onu son beşli üyeleriyle birlikte gördü ve eşinin cylon olduğunu anladı. çocuğunun da bir insan-cylon melezi olduğunu keşfedince dehşete kapıldı. ilaçlar yüzünden akılcı düşünemedi ve tory foster tarafından yakalandı. foster, cally'nin çocuğunu elinden alarak onu hava kilidinden aşağı attı. cally'nin hayatı da hazin bir şekilde son buldu.

galen tyrol hala eşinin intihar ettiğini sanıyor ve gerçeği öğrendiğinde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

karakteri kanadalı oyuncu nicki clyne canlandırdı.

Hiç yorum yok: