8 Eylül 2008 Pazartesi

teoriler: bölüm 3 - on iki koloni ve on üçüncü kabile

kaçınılmaz olan gene gerçekleşiyor ve bu yeni kusurlu nesil yaratıcılarına isyan edip gruplar halinde yeni yerlere yerleşiyorlar. on iki gezegene yerleşen on iki koloni ve yerleşik hayatı seçmeyen, tanrıların evi dünyayı arayan on üçüncü kabile. sonra on iki koloninin de tanrıları gibi ırk üretmeye karar verdiğinde neler olduğunu hepimiz biliyoruz.

son beşli için yapılmış beşler tapınağını inşa eden on üçüncü koloni, bunu haliyle onlar da biliyor. açıkçası on üçüncü kabilenin isyan sırasında kaçanlardan farklı olarak insanların arasında karışıp dünyaya dönerek başladıkları işi bitirecek olan tanrıların özel bir soyu (beş modelin liderliğinde belki de) olması da mümkün. ya da tanrılar tarafından sürekli adı söylenen evi aramak da istiyor olabilirler. ayrıca on iki koloninin başına daha önce gelenin geleceklerini bildiklerinden yol haritalarını da gelecek kuşaklara bırakıyorlar.

uçuk bir teorim de on üçüncü kabilenin dünya’yı her daim yok etme amacı olan son beşlinin özel programladığı bir ırk olması ve dünya’yı gelene kadar normal amaçlarla ararlarken, vardıklarında programları aktive olup dünya’yı yok etmiş olabilirler.

ancak son beşli orijinal değil, ürettikleri insan ırkı içinde planları dahilinde onların aralarına karıştırılmış kopyalar. zaten ionian nebula’ya gelene kadar da dörtlü kim olduğunun farkında değildi. ama son kişinin kim olduğunu biliyor çıkacağını düşünüyorum.

peki haliyle aklımıza şu soru geliyor, toaster diye bildiğimiz robot kafalar yani centurionlar nasıl son beşlinin bilgisine sahipti? açıkçası uysal robotların aralarına karışan kadim son beşli sayesinde isyana teşvik edildiğini ve özgür iradeye kavuşturulduğunu düşünüyorum. (new caprica’daki isyanın elebaşlarını hatırlayın: saul tigh, samuel anders, galen tyrol ve tory foster) böylece kendi yarattıkları ve onlara karşı gelen insan ırkından intikamlarını alabileceklerdi.

isyan tamamlandıktan ve koloniler yok edildikten sonra robot kafalar uysallaştırıldı ve son beşli ortaya çıkma vakitleri gelene kadar komutayı yediliye bıraktı ve kendi bilgisi saklanmış kopyalarını da insanların arasında yerleştirdi. çok önemli bir detay da tost makinelerinin gene son beşlinin dördü ortaya çıkınca özgür iradeye kavuşması ve başka bir üretildiler, geliştiler, isyan ettiler vakası, ayrıca da bir cylon iç savaşının ortaya çıkması. bu yolculuğun sonunda cylonlar ölümsüzlüklerini kaybederken insan ırkına da yaklaşıyorlar.

Hiç yorum yok: