9 Eylül 2008 Salı

galen tyrol

geminon doğumlu chief lakaplı battlestar galactica'nın hangar şefi. hangardaki bütün görevlilerin saygı ve hayranlık duyduğu bir karakterdir ki, ondan daha üst rütbeliler de aynı şekilde kendisine saygı duyar.

babası bir rahip annesi ise bir kahindir. hangarın kalbi olan bu adamın öncelikle boomer diye tanınan number eight ile ilişkisi olmuştur. sonrasında yolları ayrılır ve ilerleyen zamanda cally tyrol ile evlenir ve nicholas adlı bir oğulları vardır.

galactica'dan önce atlantia, pegasus ve colombia adlı savaş yıldızlarında çalışmıştır.

iniş yaptıkları bir gezegende sırf içgüdüsel olarak temple of five'ı bulmuş ve daha sonra gene "içgüdüsel" bir şekilde tapınağı patlatamamıştır.

new caprica öncesi battlestar pegasus'un mürettabatlarından alaistair thorne, sharon agathon'ı sorgulama adı altında tecavüz etmeye kalkınca karl agathon ile sharon'ı kurtarmış ama bu sırada thorne ölmüş ve pegasus'un başı amiral helana cain tarafından ikisi de idam cezasına çarptırılmıştır. olayların sonrasında iki savaş yıldızı birbirine girişecekken son anda iki taraf da geri çekilme emri vermiş sonrasında da şefin de helo'nun da başına bir şey gelmemiştir.


ayrıca bu olayların sonrasında sürekli intihar odaklı rüyalar görmüş ve bunları bir rahip olan cavil'e anlatıp yol bulmak istemiştir. kendisinin cylon olduğundan şüphelenen tyrol'a yol gösteren rahip de aslında bir cylon ajanından başkası değildir.

new caprica'da direnişi örgütleyenlerin başında gelir saul tigh ile birlikte. ayrıca işçi sendikasının da başı olarak seçilmiştir. zira tek gemide değil sivillerin de güven ve saygı duyduğu bir karakterdir.
üçüncü sezonun sonuna doğru bir işçi grevine önderlik etmiş, karısının öldürülmesiyle tehdit edilmiş ancak sonunda başkan ile müzakere edip anlaşma yapmıştır.

hakkındaki en önemli şey aslında son beş cylon'dan biri olmasıdır ki aslında bu kendisinin ikinci insan-cylon melezinin babası olduğu gösteriyor. sırrını karısından saklamaya çalışırken ilişkilerinin iyice gerilmesi, son beşlinin üyelerinden tory foster'ın cally'i öldürmesiyle sonuçlanıyor.

şef, dizinin sonuna gelirken kim olduğunu çözememiş, kalbi kırık, mutsuz ve yalnız bir halde. "son yemek" tablosundaki görüntüsü ve dizi setinden çıkan haberlere göre kendisi çok önemli bir karakterin ölümüne neden olacak. haliyle aklıma tory foster geliyor, zira kendisi hala karısının intihar ettiğini sanıyor.

dünyaya indiklerinde yıkıntılara dokununca diğer son beşli üyeleri gibi önceki yaşamını hatırladı. tyrol, dünyada yaşayan on üçüncü kabile - diğer adıyla cylon kabilesinin bir üyesiydi. dünya iki bin yıl önce nükleer saldırıya uğramadan önce pazarda alışveriş yapıyordu. patlamadan sonraki akıbetleri, iki bin yıllık boşluk ve on iki koloniye nasıl geldikleri belirsiz, ilerleyen bölümlerde öğreneceğimizi umut ediyorum.

karakteri aaron douglas canlandırılıyor.

Hiç yorum yok: