9 Eylül 2008 Salı

tory foster

yüzünü taşla ezmek istediğim bir battlestar galactica karakteridir bu kadın en başta. dizide başkan laura roslin'in yardımcısının öldürülmesinden sonra yerine geçer, danışman olur onun dışında bir numarası yoktur üçüncü sezon sonuna kadar.


ancak üçüncü sezon sonu itibariyle kendisinin son beşliden biri olduğunun ortaya çıkmasıyla kendisine bir haller olmuş, "suzan avcı mode on" şeklinde gezmeye başlamış, diğer üçlü kimim ben sorusuyla boğuşup çatışırken, "ben cylonum, özelim, kaslıyım nıhahaha" naralarıyla gezinmeye başlayarak nifak tohumları sektörüne girmiştir.

sezon dört üçüncü bölüm itibariyle son beşliden biri olan galen tyrol'un karısı cally'i öldürmesi ile yüzünü taşla ezmenin yetmeyeceğini göstermiştir. anladığım kadarıyla diğer gizli cylonları "biz süperiz, durma öyle sünepe sünepe" diye gazlayıp ortalığı karıştırmaya devam edecek.

gayet leş bir tip olmasına karşın samuel anders'la takılmış, ünlü galactica kazanovası gaius baltar'ı da elden geçirmiştir. en son galen tyrol'e de hallenmesinden sıradaki avının saul tigh olması muhtemel.

galen tyrol henüz ne yaptığını bilmiyor ama öğrendiğinde neler olacak birlikte göreceğiz. ayrıca number three'nin geri dönüşü ve son dörtlüye çağrı yapmasıyla cylon saflarına ilk o katılmıştır. dörtlü içinde en cylon yanlısı ve güç aşığı odur.

diğer son beşli üyeleri gibi o da çok eskiden dünyada yaşadığını ve iki bin yıl önceki nükleer saldırı sırasında öldüğünü hatırladı. tory, onları harekete geçiren müziği samuel anders'ın bestelediğini biliyor, ona göre bu müziği hepsi için çalmıştı.

karakteri rekha sharma tarafından canlandırıyor.

Hiç yorum yok: