9 Eylül 2008 Salı

karl agathon

battlestar galactica'nın en idealist ve doğrunun peşinde karakterlerinden biridir. ismiyle değil çağrı kodu olan helo ile özdeşleşmiştir. insanların tarafında olmayı seçmiş bir number eight klonu ile evlidir. ikilinin hera agathon isimli bir kızları olmuştur ki, hera agathon ilk cylon-insan melezi olduğundan özellikle cylonlar için çok önemli bir anlam taşımaktadır. evliliği yüzünden kendisinden de cylon-lover olarak da bahsedilir.

dizinin yan karakterlerinden biri görünse de aslında çok kritik iki müdahalesi vardır tarihin ilerleyişinde. birincisi ikinci cylon saldırısı sırasında caprica'da kalanları kurtarma görevi sırasında kendi yerine üstün zekalı bir bilim adamı olmasından ötürü insan ırkını kurtarma yolunda katkısı olduğunu düşündüğü gaius baltar'ı (ne kadar ironik gerçekten) raptor'a bindirmiş, kendisi ise caprica'da kalmayı seçmiştir.

ikincisi aslında daha önemlidir zira insan ırkının elinde ilk kez tüm cylon ırkını toptan ortadan kaldırma şansı geçmişken, soykırımın insanları cylonlardan farklı kılmayacağı ve barbarca olduğu düşüncesiyle bu durumu engellemiştir.


askeri kariyerinde galactica'nın cag ve xo rütbelerinde görürüz kendisini. ayrıca starbuck'ın çok yakın bir dostudur, onun nebulanın resmini eskiden çizdiğini farketmiş ve kimse ona inanmazken, destek vermiştir. starbuck'ın hep yanında olur ta ki dördüncü sezonun beşinci bölümüne kadar.

karl agathon dizideki en idealist ve doğrunun peşinden gitme sevdalısı karakterdir belki de. sonuna kadar güvenilirdir.

tahmoh penikett tarafından canlandırılır.

Hiç yorum yok: