3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B16 - SACRIFICE

orijinal yayınlanma tarihi:[10/2/2006]
laura roslin'in yardımcısı billy keikaya, flörtleştiği anastasia dualla'ya evlenme teklif eder ve red cevabı alır. ancak dualla'nın istediği lee ile yakınlaşmaktır. cloud 9 gemisinin barında billy ikisini konuşurken görür ve dualla'nın neden onu reddettiğini anlar.

sesha abinell isimli bir kadın ve emrindeki üç adam cloud 9 barındaki herkesi rehin alır. abinell'in kocası cylon saldırısında ölmüştür ve o da intikam peşindedir. adama ve roslin'den sharon'ın getirilmesini ister. ona göre sharon tüm filo için en büyük tehdittir ve derhal öldürülmesi gerekir.


bu sırada lee adama ortamdan gizlice kaçarak geminin oksijen ölçüm aletini bozar. böylece rehin alanlar geminin oksijeninin bittiğini sandıklarından bir tamir ekibi talep ederler. geri döndüğünde saldırganları etkisiz hale getirmek istese de başaramaz.

starbuck'ın yönetimindeki tamirci görünümlü takım içerir girer ve çatışma başlar. ancak ellen tigh'ın onu tanıması ve boş bulunmasıyla operasyon başarılı olmaz. adama sharon'ın değerini sorgular ve abinell'e onu vermeyi reddeder. onun yerine kendisini öldüren kopyanın morgdaki bedeni yollanır.


hile ortaya çıkınca abinell adamına dualla'yı öldürmesini ister, ancak billy onlardan birinin silahını kapar ve dualla'yı öldürme emri verilen adamı vurur, ancak karşı ateşte o da ölümcül bir yara alır. abinell içeri giren askerler tarafından öldürülür.

Hiç yorum yok: