3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B09 - FLIGHT OF THE PHOENIX

orijinal yayınlanma tarihi: [16/9/2005]
laura roslin'in sağlık durumu giderek kötüleşmektedir. cottle ona en fazla bir ay ömür biçer. helo, sharon ile olan ilişkisinden ötürü filoda istenmeyen insan ilan edilir. sharon yüzünden helo ve chief birbirine girer.

chief tyrol, eski gemi parçalarından kendine yeni bir uçak yapmaya başlar. çabasını sonuçsuz ve beyhude bulsalar da ekibinden ve ekip dışından pek çok kimse ona destek olur. helo'nun önerisiyle yapılan çalışmalar sonucunda gemi dradiste gözükmeyecek özelliğe kavuşur. starbuck, hot dog ve lee ise ateşleme sistemi hakkında tyrol'a yardım ederler.

bir cylon "mantık bombası" tüm gemilerin sistemlerini bozar. baltar ve gaeta gemideki tüm bilgisayarların disklerini silmeye karar verirler. büyük bir cylon filosu insanların filosunu kuşatır. sharon şu anki saldırının on iki koloniye yapılan saldırı sırasında gerçekleşene benzediğini söyler ve saldırıyı durdurmakta en büyük pay onundur.

starbuck ise tyrol'ün yeni gemisinin testini yapmıştır. ekip gemiye "laura" ismini verir ve gemi için verilen törende laura roslin bu olay üzerine çok duygulanır.

Hiç yorum yok: