6 Ocak 2009 Salı

S04B02 - SIX OF ONE

orijinal yayınlanma tarihi: [11/4/2008]
roslin ile karşı karşıya kalan starbuck, zamanında nasıl roslin'in hislerine güvenip caprica'ya gittiğini ve apollo'nun okunu getirdiğini söyler. silahını roslin'e verir ve eğer bir cylon olduğuna inanıyorsa onu öldürmesini ister. roslin tetiğini çeker ancak starbuck'ı vuramaz. bu sırada başkanı kurtarmak için askerler gelir, starbuck hapse atılır.

dörtlü, baltar'ın son beşli hakkında çok şey bildiğini düşünmektedir. kadınlara zaafından ötürü tory foster'ın baltarla yakınlaşıp ondan bilgi almasını isterler.

hapisteki starbuck'ı ziyarete gelen william adama'ya dünyanın yolunu ancak hisle bulabileceğini anlatan starbuck gene derdini anlatamaz.

tory, baltar ile iletişime geçer. konuşmalarından baltar'ın da bir cylon olduğunu düşünür. tory ile konuşurken baltar'ın karşısına kendisinin vizyonu çıkar.

roslin'in kanser tedavisinden ötürü saçları dökülöeye başlar. roslin starbuck'a güvenmezken, adama kararsızlığını sürdürür. lee adama quorum of twelve'de boşalan bir koltuk için tom zarek tarafından aday gösterilir. galactica güvertesinde kendisi için bir veda töreni yapılır.

sonunda adama, çöp gemisi demetrius'u gizlice starbuck'ın yönetimine verir ve dünyayı aramasını ister. samuel anders, sharon ve karl agaton ekiptedir.

humanoid cylonlar, robotik olanların kendi iradeleriyle hareket etmeleri ve hybrid'in sözlerinden son beşlinin insan filosunda aktive olduğunu anlarlar. number one cavil, onları asla düşünmemek için programlandıklarını ve bu düşünceleri unutmaları gerektiğini söyler. özgür iradeye kavuşan raider ve centurionlar tekrar programlanmalıdır.

tekrar programlanma dediği şey, kendi zeksı ve iradesi olan robotların yazılımını tekrar düzenleyerek uysal bir köleye dönüştürmektir. number six kopyası natalie'nin önderliğinde, number two ve number eightler d'anna'nın uyanmasını ve son beşliyi öğrenerek tüm cylonların birleşmesini istemektedirler. cavil liderliğindeki kalanlar ise tam tersini savunur. boomer kendi serisine karşı gelip cavil'i destekleyince oylama gereği son beşliyi görme düşüncesi reddedilir.

number four kopyaları raiderları tekrar programlamaya başlar, ancak natalie programlanmamış centurionların desteğiyle cavil ve grubunu öldürtür.

Hiç yorum yok: