4 Ocak 2009 Pazar

S03B20 - CROSSROADS PART II

orijinal yayınlanma tarihi: [25/3/2007]
anders, foster ve tigh gibi galen tyrol de tuhaf müziği duyanlardan biridir ve kaynağını aramaya çıkar. lee adama, büyükbabasının kitaplarından aldığı bilgiyle baltar'a hatalı duruşma talebinde bulunmaları gerektiğini söyler. baltar, avukatlarının ondan kurtulmak istediklerini düşünürek bunu reddeder. lampkin, adama'yı onaylar.


roslin kanser tedavisine tekrar başlamıştır, tedavi görürken rüyasında tekrar opera binasını görür ve o sırada kızını revire getirmiş olan sharon agathonla birlikte üçlü aynı görüyü paylaşır. caprica-six de bu rüyaları görmektedir. six, kutsal gördüğü hera'ya ulaşmak ve onu korumak istediğini söyler.


mahkemenin bir diğer duruşmasında felix gaeta yalan ifade vererek baltar'ın suçlanmasını güçlendirir. william adama'nın baltar'ın yargılanması hakkında söyledikleri yüzünden mahkemenin taraflı olduğunu iddia eden lampkin, hatalı duruşma iddiasında bulunur.

lampkin, hatalı duruşmayı ispatlamak için lee adama'yı kürsüye çağırır ve babasının baltar hakkında söylediklerini onaylamasına ister. ancak lee babası hakkında konuşmayı reddeder. bunun üzerine taktik değiştiren lampkin, lee'ye neden baltar'ın adil bir davayı hak ettiğini açıklamasını ister.

lee, etkileyici bir konuşma yapar ve şu ana kadar kanunlara aykırı davranıp türlü suçlar işlemiş bir sürü kişinin dünyayı bulma ve sağ kalma mücadelesi yüzünden affedildiğini söyler. ona göre baltar da bu muameleyi hak etmektedir ve baltar'ın öldürülmesi sadece bir günah çıkarmadır, filodaki problemleri çözmeyecektir. konuşmasını bitirince savcı kapanış konuşması yapmaz ve jüri kararı açıklamadan önce son kez toplanır.


baltar, jürinin 3-2 kararıyla suçsuz bulunur, ortalık karışır. rampkin ve lee ile birlikte çalışma isteği alaylı bir şekilde reddedilir, baltar hiçbir şeyi olmadan ortada kalır. lampkin davayı kazanmanın memnuniyeti ile lee adamayla vedalaşır. william adama, roslin'i kızdırarak baltar'a suçsuz oyu verdiğini açıklar.

ion nebulasına ulaşmadan önceki son sıçrama tamamlandıktan sonra bir anlığına gemi güç kaybına uğrar. o sırada roslin kendini tekrar opera binasında bulur. hera'yı kollarında tutan number six ve baltar'ı, en sonunda da beyaz cübbeli son beşliyi görür. baltar'ı üç kadın "yeni hayatına" götürür.

nebulaya vardıklarında garip müzik iyice yükselir; tigh, tyrol, anders ve foster kendilerini bir şarkıyı söylerken bulurlar. kendilerini kaybetmiş bir halde hepsi aynı yere yönelir.

dörtlü bir araya geldiğinde şarkıyı birlikte mırıldanırlar. hepsi aktive edilmiş birer cylon olduklarını anlarlar. tigh insanlara sadık kalacağını söyler.

dradiste büyük bir cylon filosu belirir, dörtlü de görev yerlerine döner. sivil hayata geçmesine karşın lee adama da çatışmaya katılmak üzere viper'ıyla havalanır.

lee, dradisinde tanımsız bir viper görür, üzerinde çılgınca uçmaktadır. bir süre sonra viper'ın içindekinin starbuck olduğunu görür ve şoka girer.

starbuck gülümseyerek, dünyaya gidip geldiğini ve yolu bildiğini söyler. herkesi de oraya götürecektir. lee hala durumun şaşkınlığı içindedir.

Hiç yorum yok: