4 Ocak 2009 Pazar

S03B07 - A MEASURE OF SALVATION

orijinal yayınlanma tarihi: [10/11/2006]
bir ekip hastalıklı cylon ana gemisine gönderilir. ekip içinde sharon agathon da bulunmaktadır. gemi içinde sağ kalan cylonlar esir alınıp galactica'ya götürülür, gemi de kaderine terk edilir.

gemiden dönenleri inceleyen dr. cottle cylonlardaki virüsün insanları etkilemediğini açıklar. sharon agathon'un durumu belirsiz olduğundan karantinada kalır.


tutsak bir number four kopyası diğer cylonların onları hastalığın diğerlerine bulaşma tehlikesiyle diriliş gemilerinden uzakta kaderine terk ettiğini ve baltar'ın sağ kalmak için dünya ile ilgili bilgileri cylonlara verdiğini açıklar.

adama ve roslin cylonlara tuzak kurup diriliş gemisinin menziline girdikten sonra hastalıklı tutsakları öldürüp virüsün diğerlerine bulaşmasıyla tüm cylon ırkını yok etmeyi planlarlar. helo bunun cylonların onlara yaptığı gibi bir soykırım olduğunu ve hatalı olduğunu söyler, ancak kimse onu dinlemez.

sharon agathon kızının kanından geçen antikorlar sayesinde hastalıktan etkilenmemiştir. kendi ırkının yok edileceği haberini alsa da bunu kabullenir.

tuzak kurulur, cylon diriliş gemisi ve ana gemiler sıçrar. adama mahkumların öldürülmesini emreder ancak ekip mahkumların yanına geldiğinde hepsi havasızlıktan ölmüştür. bunu yapanın helo olduğu bellidir ama adama soruşturmayı kapatır ve cylonları hasta eden gizemli cismin on üçüncü koloninden bir yol işareti olduğunu söyler. bu insanlık için bir umuttur ancak cylonlar da bu izin peşindedir.


ana gemide bilgi sakladığı için d'anna gaius baltar'a işkence eder. bu sırada sanal six'in yönlendirmesiyle baltar gerçek bir cylon projeksiyonu yaşar.

Hiç yorum yok: