3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B05 - THE FARM

orijinal yayınlanma tarihi: [12/8/2005]
caprica'da starbuck, helo ve anders caprica'dan kaçmak için bir cylon heavy raider'ını kaçırmayı planlamaktadır. ancak bu sırada pusuya düşürürler ve starbuck kafasını sıyıran bir darbeyle bayılır.

uyandığında kendisini bir hastanede bulur. başında simon isimli bir doktor bulunmaktadır. doktor andersın öldüğünü açıklar. ayrıca starbuck'ın çocukluğuyla ilgili ince imalarda bulunmaktadır.


karnının aşağısındaki alakasız bir yara izini simon'a soran starbuck, şu ana kadar hiç söylemediği çağrı kodunun simon tarafından bilinmesinden ötürü durumdan şüphelenir ve doktorun ona verdiği yatıştırıcıyı almış gibi yapar. simon gittikten sonra onu takip eder ve number six kopyasıyla konuştuğunu görür. number six starbucks'ın yumurtalıklarının alınmasını istemektedir.


simon döndüğünde starbuck onu etkisiz hale getirir ve kaçar, kendisini kadınların makineye bağlanmış kobaylar gibi kullanıldığı bir tesiste bulan starbuck'tan kadınlardan biri onları öldürmesini ister.

dışarı kaçtığında başka bir simon kopyası ile karşılaşan starbuck'ın yardımına direnişçiler koşar, number eight kopyası da starbuck'tan aldığı cylon raider'ı ile ortamdaki centurionları temizler. sonrasında tarla adı verilen bu yapıların üreyemeyen cylonların insanlarla melez bebekler yaratmak için kurulduğunu açıklar. ancak ona göre bu imkansızdır çünkü insan-cylon bir melez yaratmak için mutlaka bunun aşk ile yapılması gerekir.


galactica'da ise william adama görevine döner. roslin astral queen gemisine transfer olur ve dini kimliğini ön plana çıkararak destek arar. adama isteyen geminin ayrılabileceğini söyler, ancak roslin'e katılacağını inandığı gemi sayısı çok azdır. buna rağmen filonun üçte biri roslin ile gider. boomer'ı öldüren cally tyrol bir ay süreliğine hapse atılır.

helo, starbuck ve number eight kopyası filoya dönmek üzere yola çıkarlar. starbuck anders'a geri dönüp onları kurtaracaklarına dair söz verir.

Hiç yorum yok: