4 Ocak 2009 Pazar

S03B08 - HERO

orijinal yayınlanma tarihi: [17/11/2006]
galactica dradisinde üç raider belirir. iki raider üçüncüsünü kovalamaktadır. ikisi yokedildikten sonra gizemli raiderdaki kişinin william adama ile çalışmış bir subay olan bulldog lakaplı daniel novacek olduğu ortaya çıkar.


dr. cottle novacek'in cylon olmadığını tespit eder. novacek hastalıklı anagemiden bir number three kopyasını öldürerek kaçtığını anlatır.

on iki koloniye yapılan saldırı öncesinde novacek o sırada battlestar valkyriede bulunan william adama'nın da bilgisiyle ateşkes sınırının dışına çıkarak tarama yapmaktaydı. bu olayın cylon saldırısını tetiklediğini düşünen adama oğluna hala kendini suçladığını açıklar.

starbuck, kayıtlardan raiderların novacek'e bilerek ıskalayarak atış yaptığını keşfeder ve novacek'in adama'yı öldürülmesi için yollandığını tigh'a haber verir. tigh, gerçekten de novacek'i adama'yı öldürmeye çalışırken bulur ve bunu engeller.


novacek gerçekten de cylonlar tarafından salınmıştır. adama roslin'e istifasını sunar ancak roslin bunu kabul etmez, filonun da moralini düzeltmek için adama'ya onur madalyası verir.


d'anna sürekli rahatsız edici rüyalar görmektedir ve baltar ve caprica six ile birlikte üçlü bir ilişki içindedir. bir centuriona kendisini vurmasını emreder ve dirilmeden önce beyaz cübbeler giymiş beş kişiyi görür. dirildiğinde ölümle yaşam arasında büyülü ve güzel bir şeyin bulunduğunu söyler.

Hiç yorum yok: