6 Ocak 2009 Salı

S04B05 - THE ROAD LESS TRAVELED

orijinal yayınlanma tarihi: [2/5/2008]
baltar vaazlar vermeye ve kobol lordlarının olmadığına dair söylemlerine devam eder. tek tanrı inancını savunur ve insanların dualarının kabul olmamasının sebebini olmayan tanrılara dua etmelerine bağlar.

tyrol da baltar'ın vaazını dinler, tepkisizidir. karısının intihar ettiğine inandığı hava kilidine gelir. tory gene orada belirir ve karısını unutması, kendinini suçlamaması için telkinde bulunur.

tigh ile tyrol, cally'nin ölümü hakkında konuşurlarken tartışırlar. tyrol, sık sık caprica-six ile zaman geçiren tigh'ı iğneler.

baltar, tyrol'ü ziyarete gelir ve cally hakkında özür diler. sebebi de kendisini tek tanrının elçisi olarak gördüğünden beri arınması için herkesten özür dilemesi gerektiğine inanmaktadır. tyrol onu sessizce dinler ve ona elini uzatan baltar'ı geri çevirmez.

demetrius'ta içinden gelen bir hisle devriyeye çıkan starbuck hasarlı bir heavy raider yaklaşır. içinde leoben vardır ve adeta onu bekler gibidir. leoben, starbuck'a insanlar ve cylonlar arasında bir ittifak teklif eder. ayrıca starbuck cylon ana gemisine gidip hybrid'i görmelidir. böylece starbuck çizilen kaderinin sonuna kadar gidebilecektir.

zaten sinirleri iyice gerilmiş mürettabat leoben'in gelmesiyle gerginlikleri öfkeye dönüşür. anders karısını new caprica'da hapseden leoben'e saldırmak ister. ikilinin konuşmasında leoben, starbuck'ın kaderini anlayabildiğini ve ona yol göstereceğini söyler. ona göre dünyayı insanlar ve cylonlar birlikte bulmalıdır.

adama'nın koyduğu görev süresi dolmuştur. gemideki bir patlamadan ötürü bir asker ölür. başta sharon agathon olmak üzere starbuck'ın otoritesini onaylamamaktadır. helo starbuck'a karşı isyanı engellemeye çalışır.

gaeta adama'nın verdiği dönüş koordinatlarına dönmek ister. starbuck bunu reddeder ve leoben ile birlikte cylon ana gemisine gideceklerini söyler. mürettabat starbuck'a uymak istemez, helo bile ona karşı gelir, silahlar çıkar. artık geminin yeni xo'su felix gaeta'dır.

Hiç yorum yok: