3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B04 - RESISTANCE

orijinal yayınlanma tarihi: [5/8/2005]
galen tyrol gemiye döner dönmez tigh tarafından tutuklanır ve sorgulanır çünkü boomer ile olan ilişkisinden ötürü o da ağır şüphe aştındadır.

roslin'in görevden alınması ve sıkı yönetim yüzünden filoda isyan başlamıştır, buna karşı olan gemiler galactica'ya mühimmat yardımını durdurma kararı alır. dualla lee adama'ya saul tigh'ın alkolizm problemlerinin kontrolden çıktığını açıklar.

tigh'ın otorite kaybına yönelik ellen tigh hala eşini dolduruşa getirmeye devam etmekte, sert önlemler alması için cesaretlendirmektedir. bu olayların sonunda gideon isimli sivil bir gemiden zorla yiyecek alınmaya çalışırken dört sivil bir asker tarafından öldürülür ve filodaki ipler iyice gerilir.

lee adama filodaki gidişatın olumsuzluğundan ötürü gözaltında bulunan laura roslin ve elosha'nın kaçıp cloud 9 gemisine sığınmalarına yardım eder.

bu sırada william adama'nın bilinci açılmıştır. tigh işleri mahvettiğini itiraf eder, adama ise sorunları birlikte çözeceklerini söyler. boomer hücresinden nakledilecekken çıkan arbedede cally henderson tarafından vurulur ve eski sevgilisi galen tyrol'ün kollarında ölür.

capricada helo ve starbuck bir grup direnişçiyle karşılaşır. liderleri eski bir piramit oyuncusu olan samuel anders'tır. bu ekip gerilla taktikleri kullanarak cylonlarla savaşmaktadır. anders ile starbuck arasında bir çekim oluşur.

Hiç yorum yok: