6 Ocak 2009 Salı

S04B04 - ESCAPE VELOCITY

orijinal yayınlanma tarihi: [25/4/2008]
cally'nin cenaze töreni yapılır. laura roslin tören sayesinde ölüm düşüncesine yakınlaşmıştır. saul tigh caprica-six'in hücresine sorgulama amacıyla sık sık ziyaretlerde bulunmaktadır. six, hera agathon'u görmek istemektedir. konuşurlarken tigh, ölen karısının yüzünü six'in bedeninde görür ve bundan çok rahatsız olur.

tory, karısının ölümü nedeniyle kendisini suçlayan tyrol'ü rahatlatmaya çalışır. tory, cylon doğasını keşfettiğinden beri değişmiştir. kendisinin ve diğer üç cylonun da tanrı tarafından mükemmel yaratıldığına, yaptıkları her şeyin doğru olduğuna inanmaktadır. ayrıca baltar ile cinsellik odaklı bir ilişki kurmuştur. bu düşüncesini tigh ve tyrol onaylamaz. ikisi de eşlerini kaybettikleri için birbirlerini anlıyorlardır.


sons of ares isimli bir tarikat, baltar'ın müritlerine saldırır, ortalık karışır. baltar six vizyonunun da telkiniyle tek tanrı propagandasına başlar.

adama, revirde yatan roslin'i sık sık ziyaret edip kitap okumaya devam eder. tigh, six'i ziyaret etmesini engelleyemez. six, ona en az kendisi kadar insan olduğunu söyler ve tigh gene karısını görür. six'e acıyla nasıl baş ettiğini sorar.

adama, tyrol'ü teselli etmeye çalışır ve ona istediği kadar izin vermek ister. tyrol özel muameleyi reddeder, aklından ona tüm gerçeği söylemek ister. içkinin de öfkenin etkisiyle tyrol önce karısı sonra adama hakkında olumsuz ve sert yorumlarda bulunur. adama onu tolere etmeye çalışsa da sonunda görevden alır.

quorum of twelve'de ayrılıkçı dini akımlar hakkında sert tartışmalar olmaktadır. tigh, six ile konuşurken karısını görmeye devam eder. acıdan kurtulmak ve affedilmek hakkında konuşurlar, aralarında giderek bir anlayış ve yakınlık kurulmaktadır.

baltar filodaki dini çatışmalar sonrası alınan sıkı güvenliğe direnince şiddete maruz kalır. six vizyonunun telkiniyle direnişini sürdürür. lee adama onu oradan çıkarır, komünü giderek ona daha çok bağlanmaktadır. baltar vaazında tory'e benzer bir şekilde tanrının herkesi mükemmel yarattığını, herkesin birbirini sevebileceğini söyler. konuşmayı foster da takip etmektedir.

starbuck'ın tutarsız davranışları giderek filodakilerin sabrını zorlamaktadır. karl agathon meslektaştan çok dostu olarak gördüğü starbuck ile konuşmaya, mantıklı düşünmesini sağlamaya çalışır.

Hiç yorum yok: