3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B01 - SCATTERED

orijinal yayınlanma tarihi: [15/7/2005]
bommer'ın william adama'yı vurmasından sonra galactica'nın komutası geminin xo'su saul tigh'a geçer. sharon valerii'yi çok sert bir şekilde sorgular. bir cylon saldırısı tüm filonun acil bir sıçrama yapmasına sebep olur. hesaplama hatası yüzünden sıçrama tamamlandığında galactica tüm filodan ayrı düşmüştür. bu sırada dr. cottle gemide bulunmadığından bir kaç tıbbi görevli adama'nın hayatta kalması için çaba vermektedir.


felix gaeta, filonun yerini bulma süresini sadece on dakikaya indirmek için gemi içinde ağ kurmayı planlamaktadır. ancak on iki koloniye yapılan saldırıda cylonlar pek çok gemiyi bilgisayar sistemlerine saldırarak ele geçirdiği için bu plan son derece riskli durmaktadır.

kobol'da chief ve cally tyrol ekiplerindeki yaralı arkadaşlarını tedavi etmek için hayatlarını riske atarak tıbbi yardım malzemesi aramaya çıkarlar.


gaeta'nın planı uygulamaya konur cylonlar hem raiderlarla hem de virüsle gemiye saldırmaya başlamıştır. bir cylon raider'ı galactica'nın içine girer, lee bu gemiyi vurur, iniş yaptığında hala çalışan centurionlar dışarı çıkmıştır. gemi filoya geri sıçramayı başarır.


caprica'da starbuck'ın onu öldürme girişiminden sonra number eight kopyası cylon raider'ı alıp helo ve starbuck'ın yanından kaçar.

Hiç yorum yok: