3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B13 - EPIPHANIES

orijinal yayınlanma tarihi: [20/1/2006]
yaşayacak sayılı günü kalan roslin galactica'ya özel bakım için getirilir. viperları test eden starbuck ve kat'in çalışması sırasında kat'in viper'ında sorun çıkar ve kazaya sebep olur.

inceleme sonucunda geminin sabote edildiği ortaya çıkar. olayın faili araştırılınca cylonlarla barış yapmayı isteyen "demand peace" isimli bir grubun işi olduğu ortaya çıkar.


başkan yardımcısı baltar roslin'in yardımcısı billy keikaya tarafından başkanlık hakkında bilgilendirilir. baltar'a ölümünden sonra açılacak roslin tarafından yazılmış bir zarf verir. baltar cloud 9'da saklanan number six kopyası gina inviere'e nükleer savaş başlığı gönderir.

sharon'ın karnındaki melezin kanını roslin'e enjekte eden baltar, kanserli hücrelerin iyileştiğini görür. sharon'ın hamileliğinin devam etmesine karar verilir.


roslin'in rüyalarından oluşan flashbacklerde roslin saldırı öncesinde caprica'da hasta olduğunu öğrenir. başkan adar ile öğretmenlerin durumu hakkında konuşur, adar roslin'den istifa etmesi ister ancak roslin kabul etmez ve galactica'nın müze açılış törenine gider. yolda baltar ile number six'i görür. iyileşip kendine geldiğine bu bilgiyle uyanır.

Hiç yorum yok: