6 Ocak 2009 Salı

S04B09 - THE HUB

orijinal yayınlanma tarihi : [6/6/2008]
bu bölüm bir önceki bölüm sine qua non ile eşzamanlı ilerliyor. bu bölümde roslin'in kaybolduğu süre boyunca cylon ana gemisinde yaşananları görüyoruz.

hybrid'in sıçraması sırasında roslin baygınlık geçirir ve kendini dini danışmanı elosha ile birlikte galactica'nın bomboş koridorlarında bulur. revirde ölüm döşeğindeki halini görür.

bir number eight kopyası natalie'nin yaralanmasından ötürü paniğe kapıldığını ve o yüzden sürekli geminin konumunu değiştirdiğini söyler. hybrid'in bir sonraki sıçrayışında roslin baş ucunda kara thrace, cottle ve adamaları görür. elosha roslin'e empati yoksunu olduğunu söyler.

eight kopyası helo'ya hybrid'in hub'ı takip ettiğini söyler ve sharon gibi davranır. kopya sharon'ın anılarını kendisine yüklemiştir. roslin, helo'dan d'annaya ulaşır ulaşmaz, onu cylonlara vermeden doğrudan ona getirmesini ister. helo, roslin'in cylonlara güvenmemesinden ötürü üzgündür. roslin de bu üzüntüsünü cylon karısına duyduğu hislere bağlar.

cavil hub'da boomer ile birlikte d'anna'yı uyandırır. ana gemide insan ve cylon pilotlar hub'ın ftl sürücüsünü yok ederek başlayacakları bir saldırı hazırlığı içerisindedirler.

baltar ve roslin'in hybrid ile konuşma girişimi başarısız olur. hybrid d'anna'nın uyandığını söyler ve gene sıçrar. roslin, william adama'nın ona kitap okuduğunu görür.

boomer isyancı ana geminin hub'a vardığını haber verir. dışarıda çatışma başlamıştır. d'anna cavil'in boynunu kırar, boomer kaçar. hub'ın ftl sürücüsü etkisiz hale gelince helo ve bir eight kopyası içeri girerler. d'annayı alıp kaçarlarken helo eight modellerinin beden stoklarını görünce tuhaf hisseder.

isyancı ana gemi bir füzeyle vurulduğunda patlama sırasında baltar ağır yaralanır. roslin ona ilk yardım yapar, ancak baltar ona cylonlara savunma bakanlığının giriş kodları verdiğini itiraf edip, bunun tanrının planı olduğunu ve suçluluk duymadığını söyleyince; roslin onun sargılarını açar. baltar onu kurtarması için yalvarır.

hub yok edilir, gemi tekrar sıçrar. vizyonunda adama ölen roslinin eline tutar ve yüzüğünü parmağına geçirir. elosha'ya göre roslin sevmeyi öğrenmeli ve birini sevmelidir. bunun ilk adımı da baltar'a merhamet göstermektir.

roslin baltar'ın yarasını tekrar sarar. helo, d'anna'yı roslin'e götürür. d'anna roslin ile onun bir cylon olduğunu söylerek dalga geçer. sonrasında insanların filosuna götürülene dek beşlinin kimliğini açıklamayacağını söyler.

sonuncu sıçramada onları bekleyen william adama, ana gemiyi görür. roslin adama'ya onu sevdiğini söyler, ikisi de birbirine sarılır.

Hiç yorum yok: