3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B15 - SCAR

orijinal yayınlanma tarihi: [3/2/2006]
majahual isimli bir maden gemisinin koruması sırasında viper pilotları öldürülür. filonun amacı yeni viperlar üretmek için maden filizi toplamaktır.


diriliş gemisinin yokedilmesinden beri cylonlar büyük saldırı yapmamakta sadece maden çıkarma işlemini sekteye uğratmak bir kaç raider yollamaktadır. starbuck'ın scar ismini verdiği bir raider, pilotların ölümüne sebep olan cylon gemisidir.


viper pilotları içinde en yeteneklilerden biri olan kat, zaten hep sürtüşme yaşadığı starbuck'a meydan okur. en iyi pilotun sahip olduğu kupaya scar'ı öldürmek için iddiaya girerler. starbuck caprica'ya kurtarma operasyonu yapılmamasından ve anders'a duyduğu özlemden ötürü tam formunda değildir, hatta anders'ın öldüğüne kendini inandırmaya çalışmaktadır. ancak lee adama ile ilişkisini de gözardı etmez.

sharon'dan aldığı tavsiyeye göre scar da starbuck gibi duyguları olan bir "şeydir". diriliş gemisi yok edildiği için tek derdi ne olursa olsun sağ kalmaktır. ayrıca tüm cylon raiderları da yok edildiğinde bilgileri başka bir gemiye yüklenmektedir. o yüzden scar öğrenen ve gelişen bir canlı gibi görmek gerekmektedir.

starbuck ve kanat pilotu kat'in peşine düşen scar'ı uzun bir kaçışmadan sonra yok etme başarısına kat ulaşır ve bira kupasını kazanır; kat zafer gururu hatta kibiri içindedir. sonrasında starbuck tüm ölen pilotlar için bir övgü konuşması yapar ve adlarını yad eder.

Hiç yorum yok: