6 Ocak 2009 Salı

S04B06 - FAITH

orijinal yayınlanma tarihi: [9/5/2008]
karl agathon'un demetrius'ta kontrolü almasıyla starbuck gemiyi kendi sıçratmaya çalışır. agathon gaeta'ya gemiyi adama'nın verdiği koordinatlara sıçratmasını ister. anders, gaeta'ya silah çeker. sıçratma işlemini başlatan gaeta'yı bacağından vurur. gaeta acı içinde kıvranmaya başlar.

starbuck, sadece bir raptorla yanına athena, jean barolay ve anders'ı alarak leoben ile birlikte isyancı cylon ana gemisine gideceğini söyler. helo onlara geri dönmeleri için on beş saat verir, yoksa gideceklerdir.

ana gemiye girerken starbuck dünyaya gittiğinde gördüğü gaz devi gezegeni ve kuyruklu yıldızı gene görür. number eight klonları athena ile konuşmak ve hatalar yaptıklarını düşündükleri altılara karşı çıkmalarında yardım isterler.

roslin revirde tedavisi sırasında emily kowalski isimli ölümünü bekleyen bir kanser hastasıyla karşılaşır. kadın baltar'ın vaazını dikkatle dinlemektedir. kowalski roslin'e sonu için hazırlanmasını önerir.

ana geminin demetrius ile buluşması için hybrid'in fişinin çekilmesi gerekmektedir. anders cylonların kullandığı panellere dokunmak ister ancak starbuck'ın onu çağırmasıyla bunu yapamaz.

bir six kopyası jean barolay'i görür ve kendisini new caprica'da öldürdüğünü söyler. barolay aynı durum olsa bunu tekrar yapacağını söyleyince de onu öldürür. ortalık karışır. anders six'e silah çeker. six kopyası natalie ile konuşur, natalie anders'ın silahını alıp onu vurur. diriliş gemisi olmadığı için ölümü kalıcıdır.

hybrid'in kablosunu çekmeye çalışan bir number eight kopyası özgür iradeli bir centurion tarafından vurulur. hybrid fişi çekilmeden önce thrace'e şunları söyler: "kayıp üç, on üçüncü kabilenin evinden gelen beşliyi bulacak. ölen lider opera binasındaki gerçeği öğrenecek. starbuck ölümün habercisidir ve herkesi sonuna götürecek."

kowalski roslin'e rüyasında tüm ölmüş sevdiklerini bir ırmağın kıyısında onu beklerken gördüğünü söyler. bu ona göre rüya değil gerçektir.

ölmekte olan eight kopyasını kollarına alan anders, onun insandan bir farkı olmadığını iyice anlar. hybrid'in mesajları sonrası number three'nin uyandırılıp gerçek kimliğinin ortaya çıkmasından korkmuştur.

roslin rüyasında kowalski ile birlikte gemide görür. ırmağın kenarında roslin'in de ailesi durmaktadır. kowalski gemiden kaybolur ve kıyıya çıkar. roslin ise hazır olmadığını söyleyerek ailesine gülümser. uyandığında kowalski'nin yatağı boştur, çünkü son nefesini vermiştir.

demetrius sıçrama hazırlığındadır ve gaeta'nın bacağı iyice kötüleşmiştir, filoya vardıklarında kesileceği kesindir. sıçramadan çok kısa bir süre önce starbuck'ın raptor'ı ve ana gemi onlara katılır. galactica'nın koordinatlarına sıçrarlar.

Hiç yorum yok: