4 Ocak 2009 Pazar

S03B06 - TORN

orijinal yayınlanma tarihi: [3/11/2006]
saul tigh ruhsal çöküntü içindedir, kendini içkiye vurmuştur. filoda öldürdüğü karısının sesini duyduğunu hatta galactica koridorlarında onu gördüğünü sanır.

kara thrace de küskün ve depresiftir. kacey'in annesi kızını onu görmesi için getirir ancak thrace onlara bir daha gelmemelerini söyler. tigh ve thrace ikilisi ruh hallerinin getirdiği acı ve bunalımla galactica mürettebatındakileri new caprica'da kalanlar ve gemide bulunanlar olmak üzere ikiye ayırırlar. gemide kalanları küçümsemeleri ve alaycı tavırları galactica filosunda gerginlik yaratır.

sharon agathon, tüm galactica filosu tarafından kabul görür ve hot dog'un tavsiyesiyle "athena" çağrı kodunu alır. adama tavırları düzelmeyen starbuck'a rest çeker ve eğer düzgün davranmazsa gitmesini söyler. starbuck da bunun üzerine toparlanır, saçlarını keser ve kacey'i ziyarete gider.


bir raptor yazıtlarda hakkında ipucu verilen aslan başı nebulasına keşif sıçraması yaptığında hayat belirtisi olmayan bir ana gemiyle karşılaşırlar.

cylon anagemisinde baltar, kendisinin değerini cylonlara kanıtlayıp sağ kalmaya çalışmaktadır. caprica six ve d'anna'nın resti üzerine dünya'nın yeri hakkında bulduğu ipuçlarını onlarla paylaşır. bu sırada caprica six ana geminin koridorlarında cylonların bir yeri istedikleri gibi görmelerini sağlayan "projeksiyon" yeteneklerini baltar'a anlatır. bunun gördüğü six vizyonuna benzerliğini fark eden baltar kendisinin de bir cylon olduğunu düşünmeye başlar. şu ana kadar sadece yedi model gören baltar, caprica-six'e diğer modellerin nerede olduğunu sorar. ancak six, kalan beşli hakkında modellerin konuşmadığını söyler.

cylonlar gizemli ana gemiyi tespit ederler, bu gemiye belirsiz bir hastalık bulaşmıştır ve cylonlar da hastalığın tüm ırka yayılmaması için gemiyi diriliş gemilerinin menzilinden çıkararak kaderine terk etmiştir. baltar, vizyon six'in de teşvikiyle ana gemiye gidip inceleme yapmayı önerir.

baltar ilk kez ana gemiyi kontrol eden bir hybrid görür. hastalıklı ana gemiye gittiğinde ölmek üzere olan pek çok cylon kopyası görür ve insan yapımı bir cisim bulur. ölmekte üzere olan bir cylondan on üçüncü koloninin bıraktığı sanılan bu şeyin gemideki tüm cylonları hasta ettiğini öğrenir. ana gemiye döndüğünde bu objeyi onlara söylemez ancak caprica-six objeyi keşfeder.

Hiç yorum yok: