6 Ocak 2009 Salı

S04B03 - THE TIES THAT BIND

orijinal yayınlanma tarihi: [18/4/2008]
galen tyrol cylon olduğunu keşfettiğinden beri kendini sorgulamaktadır ve bu yüzden de ailesinden uzaklaşmıştır. bu durumu eşi cally'i de olumsuz etkilemektedir, ilaç kullanmaya başlamıştır. bir süredir ortada olmayan eşini tory foster ile samimi bir şekilde bulunca onu aldattığını düşünür. aslında tyrol'ün bir suçu yoktur. cylon olduğunu keşfeden tory kendini özel olarak görmekte tyrol'ü de öyle hissetmesi için flörtöz bir şekilde etkilemeye çalışmaktadır.

laura roslin kanser tedavisine devam ederken william adama onunla ilgilenir, baş ucunda kitap okur. lee adama da quorum of twelve'deki boşalan caprica delegesi koltuğuna seçilerek resmen politik kariyerine başlar. ilk toplantısı sırasında roslinle sürtüşmeler yaşar.

filoda demetrius çöp gemisinin starbuck öncülüğünde gizli bir göreve gitmesi gerginlik ve dedikodu yaratmıştır. william adama kararı hakkında roslin dahil olmak üzere kimseye açıklama yapmaz.

galen tyrol cally'i onu aldatmadığına inandıramaz ikili arasında ipler iyice incelir. odalarında buluşma yeri yazan bir kağıt bulan cally, tyrol'ün onu aldattığına emindir. takip ettiğinde kocasını tory, anders ve tigh ile görür; sonunda onların cylon olduğunu anlar. korku ve şok içinde oradan kaçar.

odalarına geri dönen tyrol eşinden tekrar af dilemeye çalışır ancak cally onu bayıltır, cebinden hava kilidi anahtarını alır ve oğulları nick'i alarak kaçar.

hava kilidine geldiğinde melez çocuğu ve kendisini öldürmek istemektedir. tory onları bulur ve iyi niyet göstererek nick'i cally'nin kucağından alır. bunu yaptığı anda şaşırtıcı bir güçle cally'e vurur ve daha sonrasında hava kilidini çalıştırarak cally'i uzay boşluğuna atar.

herkes cally'nin bunalımda olduğu için intihar ettiğini düşünür, galen tyrol dünyadan iyice kopmuş, bunalımı daha da artmıştır.

>> cylon ana gemisi
boomer cavil'e sevgi göstermiş, onun sadık yardımcısı olmuştur. cavil'in liderliğindeki ekip natalie ile uzlaşır ve d'anna'yı uyandırmak için diriltme merkezi (resurrection hub) yola çıkmak ister. talebi kendi gemilerinde gitmektir.

cavil'in gemileri diriliş gemisi olmadan filoya katılır, natalie'nin ekibinin gemilerini sarar ve saldırıya geçer. amaçları onları tamamen yok etmektir.

>> demetrius
görevlerinin yirmi ikinci gününde starbuck'ın öncülüğündeki ekip dünyayı bulma yolunda bir aşama kaydedememiştir. mürettebat zaten şüpheli geri dönüşünden ötürü güvenmediği starbuck'ın fevri ve mantığa dayanmayan kararları yüzünden epey gergindir. starbuck herkesten ayrı bir şekilde kendi odasına kapanıp dünyaya gittiğinde gördüğüne inandığı şeyleri çizmekle zaman geçirir. anders starbuck ile tekrar yakınlaşmaya çalışır, bunu biraz başarır. konuşmaları sırasında starbuck'ın kendini başka bir bedendeymiş gibi gördüğünü söylemesi anders'a eşinin de bir cylon olduğunu düşünmesine yol açar.

Hiç yorum yok: