3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B08 - FINAL CUT

orijinal yayınlanma tarihi: [9/9/2005]
d'anna biers isimli bir muhabir gideon gemisindeki olaylar hakkında özel bir haber yapmak istemektedir. askeri gözetimde colonial one'a getirildikten sonra adama ve roslin ile tanışır. konuşmaları sonunda askeri ve civil filoyu birleştirecek, biers'a sınırsız giriş izni verilen galactica'daki yaşamı anlatan bir belgesel çekilmesine karar verilir.

d'anna galactica'daki pek çok isimle röportaj yapar. cic'den pilotların soyunma odasına; galactica hangarından revire kadar. revirde kanama geçirdiği için gözetim altına alınan hamile sharon da kameralar yansır ancak derhal çekim engellenir.


baltar röportaj verirken dradiste iki tane raider görünür. raiderlar yok edilirken çatışma öncesi tüm yaşananlar da kameraya yansır. belgesel bittiğinde roslin, adama ve tigh çekimleri incelerler; çalışma beğenilir ve onaylanır ardından da filoda gösterilmesine izin verilir.

belgeselden karelerin bitimine doğru d'anna'nın anlatıcı olarak galactica'yı övmesinden sonra bu belgeselin büyük bir ekranda oynatıldığı görülür. belgeseli izleyenler humanoid cylonlardır ve d'anna da onlardan biridir. cylonlar açısından en önemli konu number eight sharon ve hamileliğidir. buradan türlerinin ilk kez çoğalabileceğini gören cylonlar bebeğin tanrının bir mucizesi olduğu ve ne pahasına olursa olsun korunması gerektiğine karar verirler.

Hiç yorum yok: