6 Ocak 2009 Salı

S04B07 - GUESS WHAT'S COMING TO DINNER?

orijinal yayınlanma tarihi: [16/5/2008]
baltar, filo içinde yaptığı yayınlarda roslin'in athena ve caprica-six ile aynı vizyonları paylaştığını söyler. roslin bu durumu soran adama'ya inkarda bulunmaz.

demetrius ve cylon ana gemisi galactica'nın koordinatlarına sıçrar. cottle, bacağı kesilmek üzere gaeta'yı ameliyata alır. gaeta anestezi kullanılmasını istemez, anders pişmanlık içindedir. natalie cylonların sözcüsü olup adama ve roslin ile görüşecektir.

natalie ile roslin'in görüşmesinde, natalie d'anna'nın kutulanmış modelinin bulunduğu cylonların resurrection hub adlı gemisinden bahseder. bu gemi cylon dirilme işlemlerinin merkezidir, burası yok edildiğinde tüm cylonlar ölümlü olacaktır. natalie bunu yaparak var oluşlarının anlam kazanacağını söyler. natalie'nin geminin koordinatlarını verme karşılığında adama da beşlinin onlarla gitmesine izin verecektir.

adama, tigh, helo ve roslin cylon gemisine saldırmak için plan yaparlar. tigh, d'anna'nın konuşmadan öldürülmesini ister ancak adama beşlinin onları dünyaya götürebileceğinden ötürü bunu kabul etmez. roslin, natalie'ye verdikleri söze rağmen beşliyi alıp dünyayı bulmak sonra onları kaderlerine terk etmek istemektedir.

dörtlü d'anna'nın uyandırılmasından ötürü endişelidir ve hepsini anders hariç hava kilidinden atılma korkusu sarmıştır. anders gaeta'nın bacağı kesildiğinden beri söylediği şarkının etkisinden çıkamamıştır.

roslin, tory'nin baltarla ilişkisini üzüne vurur ve opera binası görüntülerini baltar'a sızdırmakla suçlar; sonra da yanından gitmesini ister.

natalie insanların onlara beşliyi vermeyeceğini düşünmektedir, bu yüzden hub yok edildikten sonra insanlardan rehineler almayı önerir. önerisi onaylanır.

gaeta revirde şarkısını söylemeye devam etmektedir, cottle'a göre yaşadığı olayın travmatik etkisi buna sebeptir. baltar, roslin hakkındaki bilginin kaynağının caprica-six olduğunu ve bilgiyi avukatı aracılığıyla ulaştırdığını tory'e söyler.

roslin, natalie'yi quorum of twelve'e getirir ve natalie cylon iş savaşını, amaçlarını anlatır. görüşme sonrası caprica-six ve sharon'ın da gördüğü başka bir opera binası vizyonu yaşar. sharon uyandığında kızı hera ona veda eder.

starbuck, roslinle konuşmasında hybrid'den duyduklarını ona iletir: "ölen lider opera binası hakkındaki gerçeği öğrenecek" roslin hybrid'in bu bilgiyi nasıl aldığını çok merak eder. sonrasında baltar'a vizyonunda onu da gördüğünü anlatır.

hera agathon, sarışın bir kadını ve altı rakamını çizmeye başlar. sonuncu çiziminde hera çizdiği kadının yanında duruyordur. vizyonda çocuğunu bir six'in aldığını gördüğünden, bunun olmasından çok korkan athena odalarında bulamadığı kızını aramaya koşar.

roslin, hybrid ile konuşmak için helo ve baltar ile cylon ana gemisine gider. hera, galactica'daki natalie'nin yanına gelir. natalie yere diz çöker ve hera'yı kucaklamak ister. o sırada oraya gelen sharon, tyrol'den çocuğunu götürmesini ister, hera gittiğinde asla onun çocuğunu alamayacağını söyleyerek natalie'yi vurur.

hybrid'i tekrar aktive ettiklerinde, aniden sıçrama komutunu verir ve ana gemi ortadan kaybolur. gaeta şarkısını söylemeye devam eder.

Hiç yorum yok: