4 Ocak 2009 Pazar

S03B04 - EXODUS PART II

orijinal yayınlanma tarihi: [20/10/2006]
kanımca şu ana kadarki yayınlanmış tüm bsg bölümleri içinde en iyisi budur. kırk beş dakikaya inanılmaz savaş sahneleri ve dramayı sığdırmak çok büyük bir başarı. defalarca izledim, şu an bölümü anlatmadan önce tekrar izleyesim geliyor.

anders, saul tigh'a onlara ihanet eden karısının "icabına bakması" gerektiğini yoksa bir başkasının bunu yapacağını söyler. ellen tigh yaptığını inkar etmez ve kocasını kurtarmak için en kötü şeyleri bile yapmaktan çekinmeyeceğini söyler. tigh, onu zehirler ve ellen öldükten sonra onu sevdiğini söyleyerek ağlar.

direniş ekibi galactica gelmeden önce cylonların dikkatini dağıtacak patlamalar organize ederler, daha önceden sakladıkları silahları ortaya çıkarırlar.

galactica'dan ayrılan raptorlar koloninin savaşyıldızlarının sinyalini taşıyan füzeleri ateşlerler, cylonlar yemi yutar ve ana gemilerini gönderir. raptorlar sıçrayarak uzaklaşır.

bu sırada galactica new caprica atmosferine doğru inanılmaz bir hızla inişe geçer, yere çok yaklaşırken viperlarını gezegene bırakır ve sıçrayarak kaybolur. viperler hedefleri bombalarken tutukluevindeki mahkumlar da kaçmaya başlar. galactica geri sıçradığında amaçları siviller kaçana kadar ana gemileri oyalamaktır ancak iki ana geminin yanına iki tane daha gelince galactica'ın onlara dayanma şansı kalmaz. geminin ftl sürücüsü de bozulduğu için william adama dahil herkes umudunu kaybetmişken ufukta pegasus gözükür ve daha ilk saldırıda bir tane ana gemiyi ortadan kaldırır.


anders, apartmanda kilitli tutulan starbuck'ı baygın bir halde bulur ancak starbuck uyanır uyanmaz kacey'i bulmak için bir bıçak alıp apartmana geri döner.

cylonlar kontrolü kaybedip kaçma hazırlığında girişir, d'anna gezegeni yok edecek nükleer bombayı ateşlemeye giderken sivil gemiler gezegeni terk etmeye başlamıştır. yıkıntılar arasında number six vizyonunun da yönlendirmesiyle gaius baltar hera'yı bulur. d'anna bebeği görür görmez kollarına alır ve gezegeni bombalamaktan vazgeçer. baltar'ın da cylonlarla gitmek dışında seçeneği kalmamıştır.

pegasus ana gemilerin arasında ağır ateşe maruz kalmıştır. lee'nin saldırısının tek yönlü bir yolculuk olduğunu bilen adama, galactica'nın ftl sürücüleri çalışır çalışmaz randevu noktasına sıçranmasını emreder. ağır ateş sonrası lee herkesin gemiyi tahliye etmesini ister ve pegasus'u intihar dalışı yapmak için ana gemilerin üzerine kilitler. herkes gemiden kaçtıktan sonra pegasus bir ana gemiye çarpar, parçalarıyla bir ana gemi daha yok olur.


starbuck apartmana döndüğünde kacey'i leoben ile bulur. leoben çocuğu starbuck'a geri vermesi için onu sevdiğini söylemesini ister. starbuck leoben'i öperken bıçaklayarak öldürür ve kacey'i alıp oradan uzaklaşır.


kayıplarla da olsa dönüş tamamlanmıştır. herkes hem burukluk hem de sevinç içindedir. starbuck kacey ile döndüğünde annesi onu tanır ve kızına kavuştuğu için çok sevinir. starbuck aldatılmanın, ve ne kadar inkar etse de çok bağlandığı çocuğun gidişiyle çok üzülür. saul tigh da yaşadıkları sonrası duygusal çöküntü içindedir. tory foster, roslin'e hera'nın kaybolduğunu açıklar ve özür diler. roslin tory'i suçlamaz. galactica güvertesinde herkes adama'yı tebrik etmektedir, adama da oğluna şükranını dile getirir.

Hiç yorum yok: