4 Ocak 2009 Pazar

S03B13 - TAKING A BREAK FROM ALL YOUR WORRIES

orijinal yayınlanma tarihi: [28/1/2007]
baltar, galacticada ölüm korkusu içinde beklemekte; bu sırada kendisinin cylon olduğu six'in de bulunduğu hayaller görmektedir.

gaeta, baltar'ın hücresine gidip sürekli baltar'ı görmeye çalışır. lee adama'nın da starbuck'ın da eşleri ikisi arasındaki durumdan haberdardırlar ancak ikisi de durumu değiştirecek bir adım atmaz, düşünmeye karar verirler.

roslin ile baltar yüzleşir. tüm zorlamalarına karşın baltar, cylonlara yardım ettiğini ve on iki koloniye yapılan saldırı öncesi savunma bilgilerini onlara verdiğini itiraf etmez. bu yüzden adama, roslin, tigh ve cottle baltar'a ilaç vererek konuşturulmasına karar verirler. böylece cylonlara ne kadar bilgi sızdırdığı ve cylonlardan aldığı bilgileri öğrenebileceklerdir.

ilacı enjekte edince baltar karanlık ve soğuk bir suda yüzdüğünü sanır. adama doğruyu söylemezse baltar'ı orada bırakacaklarını söyler. ancak ne yaparlarsa yapsınlar istedikleri itirafa ulaşamazlar.

sonunda baltar ile görüşmeyi beceren gaeta baltar'ı öldürmeye çalışır ancak başaramaz. lee, dualla'nın değerini düşünür ve eşine devam etmek istediğini söyler. starbuck da anders'ın yanında durmaktadır.

roslin ve adama baltar'ı ne yapacaklarını düşünürler, roslin baltar'ın onu yargısız derhal öldürecekleri iddiasına karşılık olarak yargılanmasını ister.

Hiç yorum yok: