4 Ocak 2009 Pazar

S03B19 - CROSSROADS PART I

orijinal yayınlanma tarihi: [18/3/2007]
filonun ion nebulasına yaklaşmasına bir kaç gün kalmıştır. bu sırada laura roslin, kobol opera binasında hera agathon'un peşinden gittiği bir rüya görür. rüyada sharon agathon da çocuğunun peşindedir. ancak hera'yı caprica six kollarına alır. yaşadığı olay chamalla kullandığı dönem gördüklerine benzemektedir.

saul tigh, barda otururken radyodan gelen tuhaf bir ses duyar. anders da tigh'ın duyduğu müziği fark eder. gaius baltar'ı hasta olan oğlunu kutsamasını isteyen tuhaf bir kadın ziyaret eder. ona benzer baltar'a mektup yazan onlarca insan vardır.

racetrack, cylonların filoyu izlediğini tespit eder. bunun üzerine yakıt gemisini yem olarak kullanmak üzere bir plan yapılır. sırada baltar'ın davası başlamıştır.

lee adama, laura roslin'in tekrar chamalla kullandığını fark eder. beş cylon ana gemisi takiptedir, bunun üzerine caprica six saul tigh tarafından sorgulanır. cylon takibinin sebebi filodaki yakıt gemisindeki radyasyon izidir.

lampkin saul tigh'ın karısı öldürdüğü halde affedilmesini mahkemeye örnek gösterir. bu sırada zaten alkollü olan tigh, tekrar garip müziği duyarak dengesizleşir.

dava baltar'ın aleyhine dönmektedir. lampkin lee'nin bir şeyi bilip sakladığını fark eder ve konuşması için onu kışkırtır.

nebulaya ulaşmaya dokuz sıçrama kala tigh, adama'ya duyduğu sesi ve gemi içinde bir cylon tuzağı olduğunu ısrarla söyler.

william adama, tigh'ın karısı hakkındaki gerçeği lampkin'e söylediği için lee'ye öfkelenir ve onu yalancı bir korkak olmakla suçlar. lee bunu kabul etmez, babasının dediklerine çok sinirlenir. adama; baltar'ın bir mahkemeyi bile hak etmediğini söyler. olaylar sonucunda lee, askerliği bırakır.

mahkemenin devamında babasının iddiasının da kızgığınlığıyla lee, roslin'i kendisi sorgulamak ister ve halüsinatif etki taşıyan chamalla kullandığını yüzüne vurur. bu olay sonucunda roslin'in kanserinin tekrar nüksettiği ortaya çıkar. bu durumda roslin'in ifadesinin güvenirliği kalmamıştır.

dualla, lee'nin davranışı üzerine onu terk eder. roslin basın tarafından soru yağmuruna tutulurken, yardımcısı tory foster densiz bir soruya öfkeli bir cevap verir. foster bir süredir uyku problemi çekmekte ve kendine bakmamaktadır. anders'ın bardaki radyoda aradığı müziği o da duymuştur.

filonun nebulaya ulaşmasına üç sıçrama kalmışken tigh, çıldırmış bir şekilde müziğin kaynağının gemide olduğunu söyler.

Hiç yorum yok: