3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B03 - FRAGGED

orijinal yayınlanma tarihi: 29/7/2005
william adama'nın iç kanamasının sürmesiyle cottle tarafından ameliyata alınır. başkan roslin'in yokluğu, tüm sorumluluğun üzerine kalmasının getirdiği stresle saul tigh gene içmeye başlar, karısı ellen da kendisi hırslandırmakta ve tahrik etmektedir.

quorum of twelve, başkan ile görüşmek istemektedir ancak bu mümkün olmaz. bu sırada roslin chamalla yüzünden hayaller görmektedir, bunu fark eden ellen tigh roslin'in çıldırdığını ve yönetimin değişmesi gerektiğini eşine söyler.


sonunda meclis üyeleri roslinle görüştüğünde, roslin kanser olduğunu açıklar ve yaydığı ruhani havadan ötürü üyeler onun pythia yazıtlarındaki lider olduğuna inanır.

tüm bu irrasyonel gelişmeler ve karısının da baskısıyla saul tigh tüm gemide sıkı yönetim ilan eder ve tüm filoda kargaşa oluşur.

chief'in ekibinden crashdown kobol'da cylonların kurduğu anti-hava saldırısı ünitesini yok etmek istemektedir. ancak gezegende tutsak kalmanın stresiyle mantıklı davranamaz ve cally'i öldürmeye çalışırken baltar tarafından vurulur. vizyon six baltar'a insan-cylon kırması yeni neslin babası olacağını söyler. sonunda gelen yardımla ekibin kalan kısmı yaralı kurtulurken, crashdown'ın son davranışlarını da lee adama'dan saklarlar.

Hiç yorum yok: