3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B07 - HOME PART II

orijinal yayınlanma tarihi: [26/8/2005]
sharon, kobol'daki arayış hakkında çok bilgili gözükmektedir. koboldaki ekip onun yönlendirmesiyle ilerlerken; galactica'da adama ekibin kobol'daki yerini bulup yardıma gelmeye hazırlanmaktadır. zarek ve meier ise planlarını uygulamak için doğru zamanı beklerler.


gaius baltar number six vizyonunu inkar etmekte ve delirdiğine inanmaktadır. vizyon da bir anda ona olan desteğini keser ve kafasında chip bulunmadığının, gerçekten delirdiğinin altını çizer. baltar cottle'a gidip beynini inceletir ve gerçekten başında bir şey bulunmaz.

william adama ekibiyle kobol'a iner, tekrar iki güç birleşmiş ve sulh sağlanmıştır. ancak sharon kopyasını görünce ona saldırır. zarek meier'den planı iptal etmesini istese de, meier onu dinlemez ve sharon'ı kışkırtır.


athena'nın mezarına giderken sharon silahını william adama'ya meier ise lee'ye doğrultur. ancak sharon gidip meier'i vurur ve planını engeller. mezara vardıklarında roslin, william ve lee adama, starbuck içeri girerler ve eski on iki koloni simgesi heykelleri bulurlar. oku yay burcuna koyduklarında karşılarına yıldız sistemini gösteren bir hologram çıkar. on üçüncü kolonin bu yıldızları gördüğüne hem fikirdirler. bu görüntüden yola çıkarak lagoon nebula'sının bir
yol işareti olduğuna karar verirler.


ekip galactica'ya döndüğünde filoda barış havası hakimdir. sharon hapse atılır. number six kopyası normale döner ve baltar'ın ona inancından vazgeçmemesi gerektiğini söyler. ona göre kendisi tanrının bir meleğidir ve görevi baltar'ı insan ırkının sonlanmasına dek korumak ve ona rehberlik etmektir.

Hiç yorum yok: