3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B10 - PEGASUS

orijinal yayınlanma tarihi: [23/9/2005]
on iki koloniye yapılan saldırı sırasında kör sıçramayla kurtulan pegasus isimli mercury sınıfı savaş yıldızı insan filosunun karşısına çıkar. geminin başında william adama'nın üstü güçlü ve amansız bir asker olan helena cain bulunmaktadır.




taramalar sırasında bilinmeyen bir cylon gemisi tespit edilir. gemi bir cylon filosunun içinde bulunmaktadır. cain filonun doğal kaynakları aratığını keşfeder.

sert ve disiplinli tavrıyla cain gelir gelmez, galactica da dahil olmak üzere filoda varlığını hissettirir. öncelikle lee adama ve starbuck'ı kendi gemisine atar ve kaynaklar tamamen askeri konulara yönlendirir. laura roslin'in bu konuyla ilgili görüşme taleplerini reddederek onu da yok sayar.

cain'in xo'su jack fisk cain'in emirlerine karşı gelen xo'su vurması dahil pegasus'ta önceden yaşananlara dair olaylar hakkında saul tigh ile konuşur. helo ve chief pegasus'ta bulunan gina isimli bir number six kopyasını görürler. bu kopya ağır işkence görmüş ve tecavüze uğramıştır. bir pegasus subayı olan alastair thorne aynı şeyi sharon için yapmaya çalışınca ikili ona saldırır ve arada çıkan kavgada kaza sonucunda thorne ölür. ikili tutuklanır.


adama ikilinin galactica'ya getirilmesini ister ancak cain bunu reddeder ve ikili için idam kararı verir. bunu reddeden adama, kendi filosunu bir kurtarma operasyonu gerçekleştirmek üzere pegasus'a yönlendirir, cain de kendi filosunu havalandırır.

Hiç yorum yok: