6 Ocak 2009 Salı

S04B08 - SINE QUA NON

orijinal yayınlanma tarihi: [8/5/2008]
roslin'in cylon ana gemisiyle ortadan kayboluşu filoda ve quorum of twelve'de kaos yaratır. zarek natalie'nin vurulması ile geminin sıçraması arasında bağlantı olduğunu düşünmektedir.

natalie ameliyata alınmasına karşın kurtarılamaz. adama, sharon'a silahsız ve hiç bir saldırı belirtisi göstermemiş natalie'yi öldürmesinden ötürü çok sinirlenir. sharon opera binasını anlatsa da onu hapse attırır. ayrıca adama yardımcı başkan olarak şu an yönetimde en üst makam olması gereken tom zarek'i yok saymaktadır.

resurrection hub son bilinen yerinden kaybolmuştur. zarek, herkesin roslin'e geri dönmeyeceğini düşünmesinden ötürü lee adama'dan başkanlık için adaylar bulmasını ister. lee de bu konuyu romo lampkin'e danışır.

adama, tigh'dan caprica-six'i hub hakkında sorgulamasını ister. sorgu sırasında tigh gene karısını görür ve six'in boğazına sarılır. cylon ana gemisiyle birlikte sıçrayan raptorlardan biri dradiste belirir, içindeki pilot ölmüştür. adama, raptor içinde roslin'e verdiği kitabı bulur.

bir araştırma ekibi parçalanmış bir cylon ana gemisi bulurlar, ancak adama bunun isyancılara ait olduğunu reddetmektedir. cottle ilaçsız ana gemide bulunan roslin'in sağlığının kötüleşmesinden endişelidir, ayrıca caprica-six'in hamile olduğunu adama'ya açıklar. adama bu haber üzerine çok öfkelenir ve saul tigh ile birbirlerine girerler.


lampkin, lee adama'nın başkan adayı olmasını ister; çünkü ona göre lee'nin önceki kırk yedi adayı çizmesinin sebebi budur. sonra birden bire ona silah çeker. ona göre lee insanlık için umut verici bir seçimdir ve insanlık bunu hak etmiyordur. lampkin'in tepkisinin sebebi karısı ve iki kızının cylon saldırısında ölmesidir.

lee adama törenle yemin eder ve on iki koloninin başkanı seçilir. adama, tigh'ı amiral rütbesine yükseltir ve geri dönemezse şayet herkesi dünyaya götürmesini söyler. ayrıca sharon serbest bırakılmalı ve kızına kavuşmalıdır.

adama uçuş kıyafetlerini giyer, lee ve starbuck'a veda eder. bir raptor'a biner ve onsuz yaşayacağına inandığı roslin'in geri dönüşünü beklemeye başlar. filo bir sonraki koordinata sıçrarken "husker" onları izler ve sonrasında roslin'e verdiği kitabı okumaya başlar.

Hiç yorum yok: