4 Ocak 2009 Pazar

S03B10 - THE PASSAGE


orijinal yayınlanma tarihi: [8/12/2006]

yiyecek stoğu en fazla on günlük kaldığı için filo açlıkla boğuşmaktadır. athena devriye gezerken bir gaz bulutunun içine dalar. bulut ağır radyasyon içermektedir ama cylon yapısı gereği ölümcül zarar almaz. athena burada bir yosun gezegeni bulur, burası filonun açlıktan kırılmaması için bir şanstır.

gezegene ulaşmak için iki sıçrama gereklidir. ancak geçiş bölgeleri hem radyasyonla yüklü, hem de görüşü çok kötüdür. ölümcül zarara uğramamak için her geminin en fazla bir kaç dakikada sıçrama işleminin tamamlanması şarttır.

adamalar sivil gemilerin bunu tek başına başaramayacağından raptorlerin yönlendirmesiyle gerçekleşmesine karar verirler. bu işlem için beş sıçrama gereklidir. sivillerin bir kısmı kalın kaplamasının koruyuculuğundan ötürü galactica'ya alınır.

galactica'ya gelen sivillerden biri başarılı viper pilotu kat'i, sasha adıyla çağırır. kat bu kişiyi görmezlikten gelir.


lee adama, raptor pilotlarının görev öncesi isteyenlerin cesaret hapı kullanmasına izin verir. operasyon başladığında hot dog'un yönetimindeki filo parçasından adriatic gemisi kaybolur. bir diğerinde ise kat'in filosundan carina isimli yolcu gemisi de aynı akıbeti paylaşır. kat bu duruma çok sinirlenir ve gaz kümesi içinde biraz uzun kalır.

starbuck, filoya gelen siville sonrasında kat ile konuşur. kat eski bir uyuşturucu bağımlısı olduğunu itiraf eder, adını da ilk saldırı öncesi ölen bir çocuktan almıştır. kat'in sağlık durumu iyi değildir ve radyasyon zehirlenmesi belirtileri gösterir. ancak görevden vazgeçmez.


sonuncu sıçrayış hepsinden kötüdür, galactica bile yönünü tayin etmekte zorlanır. kat kendi filosundaki bir gemiyi gene bulamaz. zaten çok fazla radyasyon aldığının bilincinde, bir gemiyi daha kaybetmemek için gemiyi ararken biraz daha zaman harcar ve gemiyi bulur.

filoya döndüğünde kat revire kaldırılır. durumu ölümcüldür. öleceğini bilmesine karşın adama onu cag rütbesine yükseltir. starbuck kat'in bir fotoğrafını anma koridoruna koyar ve arasında hep sürtüşme olan pilotu için ağlar.


cylonlar d'anna'nın anlamsız davranışlarından endişelenmektedir. baltar onun durmadan kendini öldürtüp dirildiğini anlamıştır. d'anna onların bahsetmesi programlarınca engellenen ama gene de rüyalarına giren son beş cylonu görmek için bunu yaptığını itiraf eder. d'anna kendisini tanrının seçilmişi olarak görmektedir. bilgi almak için hybrid'e gittiklerinde,hybrid onları jüpiter'in gözünün bulunduğu gezegene yönlendirir.

Hiç yorum yok: