4 Ocak 2009 Pazar

S03B05 - COLLABORATORS

orijinal yayınlanma tarihi: [27/10/2006]
çember (the circle) isimli gizli bir grup, new caprica'da cylonlarla işbirliği yaptığı düşünülen kişilerin kaderine hüküm vermektedir. ekip direnişteki isimlerden oluşmaktadır: saul tigh, galen tyrol, samuel anders, diana seelix, jean barolay ve charlie connor.

jammer, new caprica polis akademisine girip cylonlarla işbirliği yaptığı ortaya çıktığı için hakkında ölüm kararı verilir ve gemi dışına atılır. jammer, cally'nin kaçışını sağladığını iddia etse de ekip ona inanmamıştır. sonrasında cally bunu chief'e doğrular.


tüm yaşananlardan sonra zarek, roslin'in başkanlığını desteklemektedir ve kendisi de yardımcı başkanlığa aday olur.

felix gaeta, gaius baltar'ın yanında çalıştığı için tüm galactica ekibi tarafından dışlanır. çember gaeta'nın kaderini belirlemeye çalışırken, anders ekibi terk eder. yerine ağır düşkırıklığı içindeki ve öfkesini çıkaracak bir şey arayan starbuck geçer.

lee adama, babasını filodaki gizemli kayıplardan haberdar eder. gaeta tüm ekip tarafından suçlu olarak oylanır ve ölümüne karar verilir. anders, çemberin doğru bir sistem olmadığına karar verdiğinden starbuck'ı da etkilemeye çalışır ancak starbuck onu dinlemez, hatta ondan ayrılmak istediğini söyler.

gaeta tam gemiden atılacakken, starbuckla yaptığı daha önceki bir konuşmayı inanmaz bir şekilde tekrar eden starbuck'ı duyan tyrol; gaeta'nın aslında yönetimin içinden gizlice direnişe bilgi sağlayan kişi olduğunu anlar. çemberin tom zarek'in emriyle görevlendirildiğini öğrenen roslin bunun filoyu parçalayacağına karar verir ve toplu af ilan eder.


baltar cylon ana gemisinde ölüm korkusu içinde bulunmaktadır. gemideki cylonlar onun varlığı hakkında anlaşmazlığa düşmüştür. baltar, caprica six'e onu sevdiğini söyler.

Hiç yorum yok: