3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B18 - DOWNLOADED

orijinal yayınlanma tarihi: [24/2/2006]
flashbacklerden oluşan girişte; caprica six on iki koloniye yapılan saldırı sonrası ölüp dirilme takında uyanır. tıpkı baltar'ın number six vizyonu gibi o da başka kimsenin görmediği bir baltar vizyonuna sahip. sonrasında sharon valerii cally henderson tarafından vurulduktan sonra dirilme tankında uyanır, başında number three bulunmaktadır.

caprica'da cylonlar delphi'yi tekrar inşa etmektedir. caprica six, baltar vizyonu ile iletişim kurar. number three kendisine halkının onu caprica diye isimlendirdiğini ve bir kahraman olarak gördüğünü açıklar. six, sharon valerii ile ilgilenmeli ve onu rehabilite etmelidir çünkü ona göre valerii görevinden sıyrılıp cylon doğasını kabullenememiştir. eğer düzelmezse kutulanması gerekecektir.

valerii gerçekten bunalımdadır. caprica six ile konuşmayı reddeder. sırf programı tetiklendiği için insanlara ihanet ettiğinden ötürü derin bir suçluluk içindedir. six, valerii'den baltar'ın ölmediğini öğrenir. baltar vizyonuyla konuşmaları sonunda aslında three'nin amacının ikisini de kutulamak olduğunu anlar.
anders ve ekibi cylonlarla dolu bir binayı patlatmak istemektedir. six, valerii ile birlikte three'ye değişmiş numarası yapar. bombalama sonrasında ortalık karışır ancak six, three ve valerii sağ kalır. yıkıntılar içinde anders'i bulurlar, three onu öldürmek ister ancak six ve valerii buna izin vermezler.


aralarında çıkan tartışmada, caprica six insan soykırımının tanrı'nın istediği olmadığını düşünür ve valerii'nin de desteğini alarak, cylon kahramanları kimliklerini kullanarak aradaki savaşı durdurmayı savunur. three'ye göre onlar görevlerinden ötürü bozulmuş makinelerdir.


anders kaçmaya çalışırken three onu vurmaya çalışır, o sırada six onu öldürür. ikili anders'ın kaçmasına izin verir. yıkım, nefret ya da yalan olmadan sadece tanrı'nın sevgisini ön plana çıkaran düşüncelerini yaymaya karar verirler.


galactica'da sharon komplikasyondan ötürü acil ameliyata alınır. kız çocuğu doğuracağını düşünen sharon ve eşi helo bebeğe hera ismini vermeye karar verirler. cylonların da bebeğin peşinde olma riski, melez olmasının öneminden ötürü bebeğin saklanması gerektiğini düşünen roslin sharon ve helo'ya bebeklerinin öldüğünü söyler ve onu maya isimli bir kadına evlatlık verir. sharon roslin ve adama'nın bebeğini öldürdüğünü düşünmektedir.

Hiç yorum yok: