6 Ocak 2009 Salı

S04B01 - HE THAT BELIEVETH IN ME

orijinal yayınlanma tarihi: [4/4/2008]
kara thrace'in ölümden dönümü filoda şüphe, sevinç ve şaşkınlığı bir arada getirir. laura roslin bunun bir cylon hilesi olduğunu düşünmektedir. william adama belli etmese de starbuck'ın gerçekten döndüğüne inanmak istemektedir.

cylon filosuna karşı galactica filosu tüm güç saldırmaktadır. bu sırada saul tigh tıpkı boomer gibi programının tetiklemesiyle william adama'yı vurduğunu görür, sonra toparlanır.


samuel anders da diğer viper pilotları gibi havadaki çatışmaya katılmıştır. bir cylon raider'ı ile karşı karşıya gelir. anders raider'ı vuramaz ve raider anders'ın gözbebeğini tarar. akabinde tüm cylon filosu geri çekilir. galactica ekibi olayın sebebini anlayamaz.


saldırı başlarken gaius'u götüren kadınların lideri jeanne isimli bir kadındır. yaklaşık elli kişilik bir ekip gaius baltar'ın tek tanrının mesihi olduğuna inanmaktadır. baltar bu insanları akıllarını kaçırmış meczuplar olarak görse de başka gidecek yeri yoktur. jeanne baltar'dan hasta çocuğunu iyileştirmesini ister.

çatışmanın bitmesiyle starbuck galactica hangarına iner. olan bitenden haberi yoktur ve dünyayı bulduğu için çok mutludur. hakkındaki gerçek söylenince o da çok şaşırır.


number six vizyonunun da telkiniyle baltar dua etmeye başlar, onun dediklerini tekrarlar. baltar bir anda tek tanrının "elçisi" olmuştur. ona inanan kalabalık bundan çok etkilenir.


starbuck yapılan teste göre cylon değildir. dünyaya yolculuğu sırasında çektiği resimleri ve bulduklarının daha önceki kanıtlarla uyumunu gösterir. ancak hala herkes ona inanmakta kararsızdır.

dörtlü gizlice toplanır, tuhaf müzik kesilmiştir. anders cylon filosunun geri çekilmesinin kendisiyle ilgili olduğundan emindir.

baltar, çocuğu new caprica'da öldürülmüş bir adam tarafından öldürülmeye çalışılır. baltar adamdan onu öldürmesini ister. müridi baltar'ı kurtarır.

roslin rüyası hakkında konuşur ve caprica six'e son beşliyi ve starbuck'ı sorar. six kesin bir yanıt vermez.

filo roslin'in talimatlarına göre sıçrayınca starbuck başında bir ağrı duyar ve yanlış yöne gittiklerini haykırır. ona göre bu bir "histir", dünyanın yolunu ona göre buluyordur. bu güven vermeyen iddia herkesin ondan daha da şüphelenmesine sebep olur. adama, starbuck'ı dinlemez.

baltar jeanne'nin ölümcül hasta çocuğu için dua eder. çocuk bir süre sonra gizemli bir şekilde iyileşir. müritlerinin baltar'a hayranlığı daha da artar.

sözlerinin dinlenilmemesinin sebebinin roslin olduğunu düşünen starbuck, nöbetçileri aşıp elinde silahla onun odasına girer.

Hiç yorum yok: