4 Ocak 2009 Pazar

S03B17 - MAELSTROM

orijinal yayınlanma tarihi: [4/3/2007]
kara thrace'in ruh sağlığı giderek kötüye gitmektedir. geçmişi ve duvara çizdiği sembolle ilgili rüyalar ve halüsinasyonlar onu giderek zorlamaktadır.

rüyalarından birinde leoben'i ve sembolü görür. yakın arkadaşı helo melez kızları hera'nın da tuhaf rüyalar gördüğünü söyler ve onu bir kahine yönlendirir.


kahin yolanda brenn, leoben'in ona dediği her şeyi tekrarlar ve bir kaderi olduğunu, bununla barışması gerektiğini söyler. ona göre starbuck'ın ona istemese de eziyet etmiş olan sert mizaçlı annesi socrata thrace, kendisine bir mesaj vermek istemektedir. kahin starbuck'a şafak tanrısı aurora'nın heykelciğini verir. ayrıca brenn'e göre sorularının cevabı leoben'dedir.


starbuck, anders'a çocukluğunu ve annesinin ona yaptıklarını anlatır. buna annesinin kızının parmaklarını kapının arasında sıkıştırıp kapıyı çarpmak da dahildir.

tylium araştırma görevinde filo büyük bir gaz gezegeninin yakınlarda konumlanmıştır. bu görevlerden birinde hot dog ile devriyeye çıkan starbuck bir düşman raider'ı gördüğünü söyleyerek onu takip eder ancak dradiste hiç bir iz yoktur. raider starbuck'ın çizdiği mandalaya benzer bir fırtınanın içine girmek üzeredir. starbuck onu takip edecekken apollo onu sürekli uyarır ve starbuck kendine gelir.


araştırma sonucunda starbuck'ın viperında hiç bir iz yoktur ve geminin kamerasında raidera dair görüntü de bulunmaz. adama, lee ile görüşür; starbuck'ın psikolojik anlamda çöktüğünü düşünmektedir.

lee, anma salonunda starbuck'ı cesaretlendirmeye çalışır ve birlikte devriyeye çıkacaklarını söyler. konuşmaları sırasında starbuck gene sembolün bulunduğu bir halüsinasyon görür.

starbuck, william adama ile konuşur ve kahinin ona verdiği aurora heykelciğini yaptığı gemi maketinde kullanması için adama'ya hediye eder.

devriyeye çıkmadan starbuck kokpitte dayak yemiş küçüklüğünün oturduğunu görür ve fenalaşır. toparlandıklarından sonra lee ile devriyeye çıktıklarında starbuck gene sembol şeklindeki fırtınaya yönelen gizemli raider'ı görür ve dradiste hiç bir iz yoktur.

starbuck'ın viper'ı fırtınanın içine girerken bir parça gemisine çarpar ve starbuck bayılır. apollo umutsuzca onu uyandırmaya çalışmaktadır.

>> starbuck'ın rüyası
rüyada leoben starbuck'a rehberlik etmektedir. altı yıl önceki halini görür. askeri okuldan mezun olmuş, annesine müjdeli haberi vermektedir. annesi kızına oldukça soğuk davranır, kanser olduğu keşfedince onu teselli etmeye çalışan kızını tersler. starbuck' da üzüntüyle ortayı terk eder.

leoben; starbuck eski evi terk ettikten sonra ölene kadar annesinin geri dönüşünü beklediğini söyler. socrata, yaptıklarının sebebinin kızının daima özel olduğunu düşünmesi ve onu bir şeye hazırlamak için olduğunu söylemiştir.

bu sefer de kendisini ölüm döşeğindeki annesinin başında bulur. annesinin elini tutar ve ölümü kabullenerek onunla barışır. starbuck ona rehberlik eden leoben görüntüsünün, leoben olmadığını söyler. görüntü de bunu hiç bir zaman söylemediğini belirtir.


>> girdap
rüyadan uyanıp kendine geldiğinde starbuck'ın viperı tehlikeli bir şekilde alçalmıştır. fırtınanın içindeki sembole benzer girdabın içine girmek üzeredir. eğer sınırı geçerse hava basıncı yüzünden gemisi parçalanacaktır. apollo iş işten geçmeden onu kurtarmak için telkinde bulunmaktadır.


starbuck gülümseyerek girdaba girer, küçük bir kızkenki halini görür ve gemisi parçalanır. lee adama çılgına döner, geri dönüşü olmayan bu olay sonrası william adama da çok sinirlenir ve starbuck'ın verdiği heykelin bulunduğu gemi maketini parçalar.

Hiç yorum yok: