3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B11 - RESURRECTION SHIP PART I

orijinal yayınlanma tarihi: [6/1/2006]
kara thrace blackbird ismiyle de geçen dradis'e yakalanmayan viper ile gizemli cylon gemisini keşfe çıkar ve geminin içine kadar girip fotoğraflarını çeker. cylonlar onu yakalayamadan olay yerinden kaçar.

iki savaş yıldızının filosu da karşı taraf ateş açmadan saldırmama emri aldığından gemiler kendi aralarında it dalaşı yaparlar. starbuck geri dönerken gemisi dradiste cylon raider gibi yansır bunun üzerine tüm gemiler geri çekilip saldırı konumuna geçerken, starbuck kendini tanıtır.


starbuck çektiği resimleri cain'e gösterir. fotoğraflardan birinde depolanmış number six kopyaları görünmektedir. bu gelişmeler üzerine cain ve adama anlaşmazlıklarını unutup cylon filosuna bir saldırı düzenlemeye karar verirler. bu sırada adama ve roslin, cain'in pegasus'ta sivil gemileriyle karşılaşınca ftl drive, mühimmat ve nitelikli iş gücünü alıp kalanları
ölüme terk ettiğini öğrenir.


adama ve cain'in emriyle bu gizemli gemi hakkında bilgi alabilmek için baltar gina ile iletişim kurmaya çalışır. gina, bu geminin cylon kopyaları öldüğünde başka bir bedende uyanacakları bedenleri taşıdığını açıklar. eğer bir cylon gemi menzili dışında ölürse ölümü kalıcı olacaktır. gemiye diriliş gemisi - resurrection ship adını verir.

bu sırada roslin'in sağlık durumu daha da kötüleşmiştir. starbuck ve apollo diriliş gemisinin yok etmek için yaptıkları planı üstlerine açklarlar. bunun sonrasında adama starbuck'a, cain ise xo'su jack fisk'e aynı anda cylon filosuna yapılan saldırının sonrasında karşı geminin komutanının öldürülmesi için emir verir.

Hiç yorum yok: