3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B17 - THE CAPTAIN'S HAND

orijinal yayınlanma tarihi: [17/2/2006]
pegasus'tan çıkan iki raptor eğitim turunu atarken ortadan kaybolur. esas eğitimi mühendislik üzerine olan pegasus'un yeni komutanı barry garner, insan ilişkileri konusunda pek başarılı değildir ve gemiyi de bir makineyi kullanır gibi idare etmeye çalışmaktadır. pegasus'un cag'i starbuck ile kayıp pilotlar hakkında sürtüşmektedirler.

roslin, billy keikaya'nın ölümü üzerine yardımcısı olarak tory foster'ı seçer. gelecek seçimler hakkında yaptıkları konuşmada geminon kolonisi kökenli vatandaşların aşırı yoğun ve uzlaşmasız dini inançlarından bahsederler.

tom zarek seçimlerde kazanamayacağını bilmektedir ama roslin'in yenilgisini de şiddetle istemektedir. bu yüzden gaius baltar'ı desteklemeyi seçer.

rya kirby isimli geminonlu, genç ve hamile bir kadın galactica'ya sığınmış ve kürtaj olmak için cottle'a başvurmuştur. ancak geminon inanışına göre kürtaj ölümcül bir günahtır ve kızın söz hakkı olmadığı için derhal ailesine teslim edilmesi gerekmektedir. geminon delegesi bunun için roslin ile görüşür ancak roslin bu tür kararların kişisel olması gerektiğini savunur. ancak sonrasında insan ırkının çoğalmazsa yok olacağı düşüncesiyle doğumların engellemesinin yasal yaptırıma uğrayacağına dair bir karar çıkartır.

pegasus'un yakaladığı bir sinyalin, kaybolan pilotlar için bir şans olduğunu düşünen garner geminin derhal oraya sıçramasını emreder. ancak starbuck ve lee adama bunun bir tuzak olduğu söyler. konuyu william adama'ya danıştıklarında ikisini de dinler ve beş raptorlık bir kurtarma ekibi yollanmasını ister.

garner onu dinlemez ve gemiyi sıçratır. ancak bu gerçekten bir tuzaktır. cylon ana gemileri derhal yörüngeye sıçrar. pegasus'un ftl sürücüsü bozulmuştur. garner oksijeni giderek azalan bölmeden ftl sürücüsünü elle düzeltmeye çalışır, havasızlıktan ölmeden önce bunu başarır ve pegasus tuzaktan kaçar.

garner'ın ölümüyle lee adama pegasus'un yeni komutanı olur. gaius baltar da başkanlık için adaylığını açıklar.

Hiç yorum yok: