3 Ocak 2009 Cumartesi

S02B06 - HOME PART I

orijinal yayınlanma tarihi: [19/8/2005]
filonun bir kısmı william adama, bir kısmı ise laura roslin ve durumdan istifade eden politik açıdan güç sahibi tom zarek yönetimi altındadır. lee adama roslin'e destek vermesine rağmen zarek ile işbirliği yapmaktan hiç memnun değildir.


lee'nin gidişinden ötürü adama yeni bir cag atar. george birch isim bu yüzbaşı, görevinde başarılı olmaz ve askeri anlamda sorunlar büyür. durumun kontrolden çıktığını fark eden adama filoyu birleştirmeye karar verir kobol'a gidilecek yol için bilgi ister.


astral queen'de roslin'in ekibi starbuck'ın apollon'nun okuyla dönüşünü beklemektedir. bu sırada roslin'in filosuna tanımsız bir raider yaklaşır. içinden caprica'dan dönenler çıkar. lee adama, starbuck'ın dönmesiyle duygularına hakim olamazken number eight kopyasının gelmesiyle hava gerginleşir. roslin kopyayı öldürtecekken kopya kobol konusunda yardım teklifi yapar.
elosha'nın tavsiyesiyle bu öneri kabul edilir.

kobol'a iniş öncesi tom zarek ve ortağı meier; filonun gücünü ele geçirmek için en iyi fırsatın bu olduğunu düşünmektedir. ileride kendilerine sorun çıkartacak lee adama'yı kobol'a inerken öldürüp suçu cylon kopyasına atmayı planlarlar.

roslin, number eight kopyası "sharon", helo, lee adama, zarek, meier ve elosha'dan oluşan ekip kobol'a iner. arayış sırasında elosha bir bubi tuzağı yüzünden ölür. sharon cylon saldırısında kendini öne atar ve centurionların yok edilmesini sağlar.

Hiç yorum yok: