4 Ocak 2009 Pazar

S03B11 - THE EYE OF THE JUPITER

orijinal yayınlanma tarihi: 15/12/2006
filo radyasyonlu bölgeyi geçip yosun gezegenine gelmiş, aşağı inen ekip gezegen yüzeyinden yosun toplamaktadır. işlemi lee adama ve karısı dualla yönetmektedir. starbuck da sık sık gezegene inmektedir, çünkü lee ile gizlice tekrar ilişkileri başlamıştır.

lee, ilişkilerini açıkça yaşamak istediğini ve dualladan boşanabileceğini söyler. ancak starbuck evliliğin bozulamayacak bir şey olarak gördüğünden bunu kabul etmez. lee starbuck'ın çelişkili yanıtına kızar, ilişkilerine bu şekilde devam edemeyeceğinin altını çizer.

toplama ekibindeki galen tyrol içinden gelen bir hisle gezegenin tepesine doğru yönelir ve bir tapınak bulur. bir rahibin ve kahinin oğlu olduğu için onlardan aldığı bilgiyle bu tapınağın on üçüncü koloniyle bağlantılı antik beşler tapınağı olduğunu anlar.


tapınağın yaşı on üçüncü koloninin diğerlerinden ayrılıp dünyayı bulmak üzere yola çıkmasıyla uyumludur. herkes bunun dünyaya giden bir yol işareti olduğunu düşünmektedir. kısa süre sonra cylonlar da yosun gezegeninde belirir. adama bu işarete cylonların ulaşmasına izin vermeyecektir.

cylon ekibi insanlarla görüşmek üzere galacticaya gelir. cylonlar tapınağın onlara bırakılması halinde insanları rahat bırakacaklarını söylerler, adama cylonları burayı vermektense gezegeni yokedeceğini açıklar. athena öldü sandığı çocuğunun yaşadığını diğer bir number eight kopyasından öğrenir. adama durumu inkar etmez, roslin durumu açıklamaya çalışır. athena'nın artık tek isteği çocuğunu görmektir.

felix gaeta gezegenin yıldızının son derece kararsız olduğunu ve her an bir nova patlaması yaşanabileceğini açıklar. number three diğer cylonlara danışmadan d'anna'nın bulunduğu bir raptor'ı tapınağa gönderir.

cylonların centurion grubu ve yüzeydekiler çatışmaya girer, starbuck'ın raptor'ı düşer ve yaralanır. adama gemisinin nükleer başlıklarını tapınağa yönlendirir. bu sırada galen tyrol, tapınakta adı geçen ve onlara yol gösterecek olan jüpiter'in gözünü bulmaya çalışmaktadır.

Hiç yorum yok: