4 Ocak 2009 Pazar

S03B01 - OCCUPATION

orijinal yayınlanma tarihi: [6/10/2006]
new caprica'daki cylon işgalinin üzerinden dört ay geçmiştir. saul tigh cylonlar tarafından hapse atılmış, gözü çıkarılmıştır. karısı ellen tigh ise bir cavil kopyasıyla cinsellik odaklı bir ilişki içindedir. amacı kocasını gözaltından çıkarmaktır. bunu da başarır.


galen tyrol ve samuel anders direnişin liderleri olarak eylem planları yapmaktadırlar. amaçları önemli yerleri bombalamaktır, bunu da başarırlar.

kara thrace leoben conoy tarafından bir apartmanda esir tutulmaktadır. thrace kendisine hastalıklı bir aşk ve hayranlık besleyen leoben'i "öldürür". leoben dirilerek tekrar eve
gelir ve bu defalarca tekrarlanır. leoben'in isteği kara'nın onu sevmesidir.

gaius baltar cylonların kontrolü altında kukla yönetimini sürdürür ancak bombalama sonrasında cylonlar insanlar üzerinde daha sert yaptırımlar uygulamaya karar verirler. toplu
infazlar, baltar'ın öldürülmesi bu uygulamalar arasındadır. ancak caprica six baltar'ın öldürülmesini kabullenemez.

laura roslin adama ve filonun onları terkettiğine inanmadan direniş için çalışmayı sürdürür. ayrıca baltar'ın yönetiminden gizemli birisi içeriden direnişçilere bilgi sağlamaktadır.

insanları kontrol etmek için cylonlar new caprica polis akademisi isimli bir ekip kurarlar. tyrol, anders ve tigh'ın yeni saldırı hedefi burasıdır. böylece hainler de arada yok edilecektir.

galactica ve pegasusta bekleyiş sürmektedir. on iki saatte bir direnişçilerle iletişime geçileceğine dair mesaj yollarlar ve en kısa zamanda geleceklerini bildirirler. lee adama işgal sonrası yaşama sevincinden yoksun ve kilo almış durumdadır. karısı dualla onu tekrar eski haline getirmeye çalışır.

karısı işgal sırasında öldürülen tucker clellan isimli bir direnişçi new caprica polis akademisi mezuniyet töreni için intihar saldırısına gönüllü olur. gaius baltar törene katılmaktan son anda vazgeçer. patlama gerçekleşir, ciddi kayıplar olur.

Hiç yorum yok: